BN’ers over duurzaamheid.

Vanavond op NPO1, gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra staat het programma ‘Nederland wordt groen’ waarin dit keer BN-ers onder de loep worden genomen over ‘duurzaamheid’.  In ‘Nederland Wordt Groen’’  proberen drie BN’ers, Anita Witzier, Gerard Ekdom en zanger Frans Duijts, (slechts) een week lang groener te leven. Wie is een echte bikkel en bespaarde het meeste water door zo kort mogelijk te douchen, wil de omroep weten.

 

 

Wie zette de verwarming overdag nog maar op 17 graden? En wie werd zo fanatiek dat zelfs de hond vegetarisch moest gaan eten?

In het gezin van de twee presentatoren is duurzaamheid een belangrijk thema, vertellen ze aan TVGids.nl. Maar wat ons ook bezighoudt, is de moeite die het kost om echt je gedrag aan te passen. ‘Hoezo zit die oplader nog in het stopcontact? Neem jij voor dat kleine stukje de auto?’ We weten wel hoe we ons beter kunnen gedragen, maar het levert ook veel gezeur op. Het is echter wel een belangrijk thema en daarom maken wij dit eenmalige programma.

Zondag 17 mei om 21.05 uur bij de VARA op NPO