Australische zangeres Raebekah Roycroft zet haar muziekcarrière in Nederland voort

Wat brengt een Australische country-pop zangeres, die op het punt staat in haar eigen land door te breken, in Nederland? De liefde! Nu komt Raebekah Roycroft ons koude kikkerlandje verwarmen met haar karakteristieke sound en wil daarmee de weg, die ze in Australië heeft ingezet, hier voortzetten. Raebekah Roycroft, geboren in Nieuw-Zeeland, groeide op in Australië en trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van haar vader, de bekende singer-songwriter Michael-Roy Croft (Australië jaren ’80/begin jaren ’90). 

Met haar debuut “Stronger Than I’ve Ever Been” scoorde Raebekah meteen een No.1-notering in de Country Tracks Charts. Daarna bereikte ze met haar “self titled” EP meerdere Top 10-noteringen. Ze ontving in 2001 Country Awards voor onder andere “Best Female Artist” en “Best Country Duo”, dit laatste samen met haar vader, waarmee ze het succesvolle duet “Hard Promises” had opgenomen.

Sinds 2002 woont Raebekah in Nederland, voor de liefde geëmigreerd. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus besloot Raebekah in 2012 muzikanten om zich heen te verzamelen en haar muzikale carrière voort te zetten.
Samen met de gitarist Peter Schilmöller schrijft ze de muziek voor haar band.
Een mix van rake ballads en country-rock songs. Door het publiek wordt vaak de link gelegd met de muziek van Ilse DeLange en in de stem van Raebekah is een randje Bette Midler te herkennen: een vertrouwde en uiterst karakteristieke sound.

Met de eerste single van The Raebekah Band, het zomerse “Take Me  Home”, gaat Raebekah in gedachten nog één keer terug naar haar Australië, om vervolgens een grote stap in het hier en nu van haar nieuwe vaderland te zetten. Enjoy!

De single is vanaf 27 mei 2015 verkrijgbaar via iTunes en alle bekende downloadportals. De akoestische versie (track 2) is zeker een aanrader!