Zanger Gerben Boots verdwaalt niet meer.

Gerben Boots (echte naam Gerben Bootsma) is geboren in 1970 te IJsselstein en tussen 1970 en 1990 opgegroeid in Friesland. Zijn huidige woonplaats is Den Haag. Gerben Boots is zanger/slaggitarist en speelt voornamelijk eigen Nederpop repertoire van pop/rock tot ballads. Bij zijn eerste release “Ik zou wel willen” in januari 2015 gaven bijna alle radiostations aan dat hij een geheel eigen stijl meebrengt met goed in het gehoor liggende “catchy” nummers. Die stijl lijkt ergens tussen De Dijk, Van Dik Hout en soms Acda & De Munnick te liggen, maar is vooral uniek te noemen.

 

Op 28 april komt zijn tweede single “Ik verdwaal niet meer” uit. “Het nummer heeft voor mij eigenlijk een dubbele betekenis”, aldus Gerben. “Inmiddels zijn navigatiesystemen gemeengoed geworden, maar ik word er nog altijd blij van dat ik niet meer met kaarten in de auto hoef te stuntelen en mijn weg ook gemakkelijk kan vinden op onbekend terrein. Zoals navigatiesystemen je op de weg helpen, helpen je vrienden, kennissen en familie je de wegen van het leven te bewandelen. Ze helpen mij ook om koers te houden en daar ben ik hen zeer dankbaar voor. “Sinds 2012 schrijf ik eigen, Nederlandstalige liedjes. Dit doe ik met veel plezier. Vooral als mensen bij optredens mee gaan zingen vind ik dat helemaal te gek. Als de woorden en zinnen die je opgeschreven hebt worden meegezongen en
beleefd door anderen, is dat voor mij een groot compliment. Ik schrijf muziek voor mijn plezier en ik hoop dat anderen daar ook plezier aan beleven!” Gerben is tevens mede-eigenaar en oprichter van www.bedrijfslied.nl; muziek voor bedrijven en overheden.

Gewonnen prijzen:
· 2e prijs op het Friese Liet Festival en 1e prijs op Singer Songwriter Slam van Stichting “ Verzet de Zinnen” te
Delft.
Gerben’s muzikale verleden:
· Leadzanger/slaggitarist in “Beau & Co“ uit Den Haag en omgeving (5 mans formatie) met eigen repertoire van
pop, rock en ballads. Tevens eigen CD productie gemaakt.
· Leadzanger/slaggitarist in popcoverband Beau uit Den Haag en omgeving (3 mans formatie). Easy listening
cover band van o.a. John Denver, The Beatles, Robbie Williams, etc.
· Leadzanger in “ Alsjemaarbekendbentband“ uit Den Haag (5 mans formatie)
Enkele jaren de huisband van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat te Den Haag.
“Golden oldies “ covers van o.a. Joe Cocker, Roy Orbison, Stevie Wonder, etc.
· Leadzanger/slaggitarist in rockcoverband “Moose“ uit Groningen (4 mans formatie), samen met 3
studiegenoten in Groningen. Vele optredens in Groningen en omgeving en later ook andere delen van
Nederland. Uiteindelijk neergestreken in Den Haag. Pop/rock covers van o.a. Foo Fighters, Oasis, Dandy
Warhols, Van Dik Hout, The Scene, etc.
· Solo- en slaggitarist in studentenband “GeoChaos“ uit Groningen (6 mans formatie). Studentenband van
opleiding Sociale Geografie voor diverse studieaangelegenheden. Soul, Funk covers van o.a. Stevie Wonder,
James Brown, Wilson Pickett, etc.
· Pop/rock coverband “JackalJack“ uit Bolsward.