Veel muziek op het komende Pieperrace weekeinde

Het komende weekeinde zaterdag en zondag 11 en 12 april staat rondom de Dijk in Volendam de Pieperrace centraal. Er is een fotowedstrijd en er zijn veel botters, tjalken, klippers en ander charterschepen die hardzeil wedstrijden houden. Zo’n 45 schepen hebben zich al ingeschreven waaronder klinkende namen als de Lutgerdina Smeltekop (skûtsje) en de Broedertrouw (Grote Klipper). Daarnaast is er dit jaar veel aandacht besteed aan sfeervolle muziek.

 

Traditiegetrouw zal de Volendamse fanfare op zondag 12 april rond 10.30 uur het startschot muzikaal begeleiden met een muzikale wandeling vanaf de visafslag. Bij de rondvaartboot van de `Marken Express` die zowel zaterdag als zondag met gasten langs het wedstrijdveld tochtjes vaart, stappen ook de “zangertjes van Volendam “op, een kinderkoor in klederdracht van rond de veertig volendammertjes. Ook rond de visafslag waar de speaker van de organisatie de bezoekers informeert over de wedstrijd zal dit koor waar o.a. ook Jan Smit leerde zingen, tussen 10.30 en 12.00 uur optreden. De binnenkomende schepen en toeschouwers worden op zondagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur nog eens verrast met ” De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht`, een kleurrijk Amsterdams straatorkest met als specialisatie de wereldmuziek.

Vol vuur zet de Liefdesnacht al meer dan 25 jaar overal waar ze komt de boel op stelten. Een graag geziene subtiele en intensief aanwezige gast op festivals en manifestaties van Bretagne tot Roemenië, van Groot-Brittannië tot Cuba en van Amsterdam tot Volendam.

Voor alle verder wedstrijd informatie verwijst de organisatie naar de website www.piepperrace.nl en de facbook pagina van de Pieperrace