VAARWEL, ADIOS… NIEUWE SINGLE RONNIE TOBER

Op 21 april wordt ras zanger/entertainer 70 jaar en dat moet gevierd worden! Geboren in 1945, geëmigreerd in 1948 naar Amerika werd hij ontdekt op 27 december 1963 door Willem Duys in het legendarische tv programma Voor de Vuist weg. Ronnie had z’n eigen TV shows voor de AVRO en was te gast in vele radio en televisieprogramma’s, maakte vele platen en cd’s en kreeg daarvoor ook enkele Gouden platen.

 

Ook vertegenwoordigde Ronnie ons land tijdens het Eurovisie Songfestival met het liedje “Ik vind je geweldig” en “Morgen”. Dat Ronnie een top zanger is bewijst het feit dat Ali-B hem in 2012 vroeg om mee te werken aan het tv programma “Ali-B Op Volle Toeren”. Een prachtige uitzending volgt met als hoogtepunt weer een notering in de Nederlandstalige Top 30 met “Er is niemand zoals jij”.

In 2013 zat Ronnie 50 jaar in het artiestenvak en kreeg van Jan Slagter de mogelijkheid om de TV show “50 jaar Ronnie Tober” te maken met medewerking van o.a. Anneke Grönloh, Carel Kraayenhof, Willeke D’estell, Christoff, Jorge Castro, Ciska Peters, Dayén en Rosetty de Ruiter. (Het programma is nog steeds via uitzending gemist te bekijken).

In de periode 2012 t/m heden heeft Ronnie diverse singles succesvol uitgebracht, maar dit nieuwe nummer is weer een échte Ronnie Tober plaat. Omroep Max krijgt de primeur, Ronnie is te gast op 21 april in het programma “Tijd voor Max” op NPO 2 om 17:30 uur. Daarvoor is Ronnie op Radio 5 Nostalgia te horen in het lunchprogramma van Tineke de Nooij.

De nieuwe single is vanaf 15 april te downloaden bij alle legale downloadportals en wordt uitgebracht bij UltimateDisk uit Ede. “Vaarwel, Adios” betekent in elk geval voorlopig niet het einde van Ronnie. En dat is maar goed ook!