Succes Pleinfeest Hardenberg op herhaling.

Op 22 augustus wordt de Markt in Hardenberg het decor voor het Pleinfestijn. Vorig jaar genoten duizenden mensen van een muzikaal spektakel. Dit jaar moet het weer een groot succes worden. Met de komst van Yes-R, André Hazes jr., Anita Meijer en Loïs Lane is het een feest voor iedereen. Net als vorig jaar zorgt de band Beethoven Rocks voor een spectaculaire show tussen deze optredens. Het Pleinfestijn is gratis toegankelijk.

 

 

Yes-R
Rapper, entertainer, presentator, acteur… Yes-R is een veelzijdige jongen! Hij begon al op 16-jarige leeftijd met rappen. Bij het grote publiek werd hij in 2005 bekend toen hij samen met Ali B het nummer ‘Leipe Mocro Flavour’ uitbracht, andere singles zijn ‘Rampeneren’, ‘Hey Schatje’, ‘Uit Elkaar’ en zijn meest recente single ‘Onbereikbaar’.
Daarnaast speelde Yes-R in drie films. Op tv is hij sinds 2011 te zien als presentator van het programma ‘Gek op jou’ en vorig jaar presenteerde hij samen met Do het SBS6 programma ‘The Next Pop Talent’. Dit voorjaar gaat hij een nieuwe uitdaging aan en is hij naast onder andere Jim Bakkum en Guido Spek te zien in de musical Hartsvrienden.

André Hazes jr.

Wie herinnert zich niet de beelden van de kleine Dré bij het afscheid van zijn vader André Hazes. Kleine Dré is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige artiest die zijn publiek moeiteloos mee krijgt. André Hazes jr. nam in 2004 het lied ‘Bedankt mijn vriend’ op van zijn vader. Het duet tussen vader en zoon kwam in oktober 2007 op nummer één in de Nederlandse Top 40. Recent was hij te zien in het tv-programma ‘Bloed zweet en tranen’, waarin hij samen met onder andere zijn zus Roxeanne op zoek ging naar een nieuwe volkszanger. Ook deed hij mee in ‘De beste zanger van Nederland’.
In 2010 bracht hij met zijn zus Roxeanne Hazes het album ‘Van Jou, Voor Jou’ uit. Op het album staan drie duetten en van ieder vijf solostukken op uit het Hazes-repertoire. In 2012 kwam het vervolg album ‘Solo’.

Anita Meyer
Anita Meyer is een van de meest succesvolle zangeressen van Nederland. In 1981 brak ze door met de monsterhit ‘Why tell me why’. Hierna volgden nog vele hits, waaronder het succesvolle duet ‘Run to me’ met Lee Towers. Als eerste Nederlandse zangeres had ze een reeks shows in Ahoy’. Na een wat rustiger periode komt ze in 2005 weer terug in beeld als teamcaptain bij muziekprogramma ‘Het gevoel van’ en met een rol in de musical Cats. In 2008 staat ze op het podium bij de Toppers in de ArenA. In 2011 doet ze mee aan het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’. In 2013 speelde ze de rol van Maria tijdens The Passion. Anita Meyer heeft aan kwaliteit nog niets ingeleverd en staat garant voor een topoptreden!

Loïs Lane
De zussen Suzanne en Monique Klemann vormen samen Loïs Lane. In de jaren tachtig maken ze de titelsong Amsterdamned bij de gelijknamige film. Hun grote doorbraak komt bij het nummer ‘It’s the first time’.  Dat nummer trekt ook de aandacht van Prince, waarmee ze de cd Precious opnemen. Loïs Lane treedt nog steeds op en weet elke zaal mee te krijgen!

Alle leeftijden
“Met deze brede programmering willen we alle leeftijden aanspreken”, vertelt Gerwin Binnenmars van de werkgroep Pleinfestijn. “Yes-R is heel populair bij de jonge doelgroep. André Hazes Jr. doet het momenteel geweldig en is echt een topzanger. Anita Meyer gaat al wat langer mee. Zij kan echt een feestje bouwen en dat geldt ook voor Loïs Lane. Dat zijn vakvrouwen, die krijgen Hardenberg wel in beweging! Vorig jaar hebben we goede ervaring op gedaan met Beethoven Rocks als begeleidingsband. We zijn blij dat zij er ook dit jaar weer bij zijn.”

De organisatie kan inmiddels rekenen op de hulp van zo’n vijftien sponsoren, allemaal ondernemers uit de gemeente Hardenberg. Er is nog ruimte voor meer sponsoren. De meest actuele informatie is steeds te vinden op www.vechtdalzomerfestival.nl en op facebook.com/pleinfestijnhardenberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.