Paskal Bløf gaat solo.

Paskal gaat in het voorjaar van 2016 het theater in met zijn programma ‘Stedentrip’. Hij zingt tijdens deze optredens nummers van onder meer Maarten van Roozendaal, Thé Lau, Bram Vermeulen en Ramses Shaffy. Allemaal nummers waarmee hij een bijzondere band heeft en die hij zelden voor publiek heeft gezongen. Het is de eerste keer dat Paskal zonder BLØF het podium op gaat. ,,Het zal erg wennen zijn en ik vind het heel spannend,’’ vertelt hij.

 

,,Ik heb voor deze optredens een begeleidingsband met bevriende muzikanten. We hebben nog genoeg mooie plannen met BLØF, maar de eerste helft van 2016 is voor de band een rustige periode. Er is dus ruimte in de agenda om eens iets anders te doen. Er zijn zoveel andere prachtige Nederlandstalige nummers die ik wil zingen en ik verheug me er erg op.’’

Paskal laat verder weten; “Tja, de agenda laat het volgend jaar gewoon toe om het gewoon eens te doen. Ik ben zo benieuwd. Lang geleden, voor de doorbraak, heb ik het lang met anderen gedaan, maar de laatste 17 jaar nooit meer. Ik ga eigenlijk voor het eerst in 17 jaar een klein beetje vreemd. Ik ga volgend jaar solo! En wat ik wellicht ten overvloede toch nog wil uitleggen is, dat het juist niets te maken heeft met Bløf. Dat ik na al die jaren, 23 ondertussen, nog enorm geniet van optreden met mijn collega’s van Bløf. Maar het zal uitdagend zijn om met andere muzikanten muziek te maken. Peter, Bas en Norman hebben er ook allemaal veel begrip voor. Zij hebben naast Bløf ook allemaal hun projecten. Ik schrijf het gewoon toch nog eens op, omdat ik het vervelend zou vinden als de indruk zou ontstaan, dat het voortbestaan van mijn band op het spel stond. Dat doet het niet. Bløf is alive and kicking. We zijn aan het schrijven, in voorbereiding voor Concert at Sea, Back at sea en de festivals en club optredens die er na de huidige theatertour weer aan komen.

Band van de solo-tour bestaat uit :
Op drums : Richard Heijermans
Drummer van Sjako. Niet alleen een geweldige drummer maar ook al heel lang een vriend van me. Hij speelt ook jaar en dag met mijn vriend Robert Stoltink in Copycat.
Op Basgitaar : Han Dasselaar. Bassist van mijn coverbandje van vroeger. Ik heb veel met Han samen gespeeld in zeeland voordat we met Bløf doorbraken. Han heeft ook vaak met Bas en mij gespeeld als ons coverbandje, Jack and Daniels een bassist nodig had.
En hij was de bassist van City to City.
Simon Gitsels : Simon is al jaar en dag de toetsenist van Roel van Velzen. We hebben geweldig samen gewerkt met ‘Cover at sea’ vorig jaar.

Foto; De Sterrenparade Marita Steggink