Opening Jan Smit Stadion

Vandaag heeft Jan Smit onder grote belangstelling zijn eigen ‘ministadion’ geopend. Dit project is in korte tijd door Jan en de plaatselijke voetbalvereniging RKAV Volendam gerealiseerd. Op een prominente plaats op het sportpark zijn aan een pleintje een speedsoccerveld en twee Pannakooien gerealiseerd. Daar kunnen de ruim 1100 jeugdleden van de RKAV vanaf heden nog beter aan hun sportieve ambities gaan werken. Jan en de RKAV zijn de samenwerking voor de komende 10 jaar aangegaan.

 

Het stadion werd officieel ingewijd door het nemen van penalty’s. Jan als gelegenheidskeeper op doel en de oud RKAV jeugdleden Henk Veerman en Robert Mühren achter de bal. Henk en Robert zijn in de Eredivisie actief bij respectievelijk Heerenveen en AZ.

Jan, al 18 jaar ambassadeur van SOS Kinderdorpen, heeft in het stadion, tussen de vele sponsoren, een prominente plaats ingeruimd voor zijn protegé. SOS Kinderdorpen zal hier door Jan en de RKAV blijvend onder de aandacht worden gebracht van de wekelijks honderden bezoekers aan de RKAV.

Foto: Aloys Buys, op de foto: Henk Veerman (Heerenveen), Robert Mühren (AZ) en Jan Smit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.