Nieuwe single Pierre van Dam.

Pierre van Dam werd op 4 januari 1966 in de Amsterdamse Jordaan geboren en hij bezat al zeer snel talent.  Op zeer jonge leeftijd was hij al te zien in de piste van een Nederlands kindercircus. Na deze periode nam Pierre deel aan diverse talentenjachten in heel Nederland, en daaruit bleek al snel dat Pierre over een stem beschikte die klinkt als een klok. Bij zijn optredens werd hij geconfronteerd met “keien” van het Nederlandstalig zangrepertoire als Manke Nelis Koos Alberts, Johnny Jordaan, Andre Hazes en vele anderen.

 

Een groot deel van het Nederlands kijkerspubliek heeft hem reeds kunnen aanschouwen in de “Henny Huisman’s Soundmixshow”, en sindsdien ging zijn aankomende ster alleen maar opwaarts. Ondanks dat Pierre veel liedjes zingt van Amsterdamse grootheden was zijn
grootste wens een eigen repertoire te bouwen met liedjes uitsluitend voor hem geschreven. Dit was snel gebeurd. Bart v.d. Post en Peter de Wijn, beter bekend als de tekstschrijver en producer/componist van artiesten als Gerard Joling en Koos Alberts hebben speciaal voor Pierre de single “Dat bruine Cafe”geschreven. Deze single werd een top-40 hit, en zo begon voor Pierre eindelijk een leven  als fulltime artiest. De laatste jaren is Pierre vol op het nieuws geweest met zijn singles en albums die werden uitgebracht, zoals bv ‘Waarom ga jij naar die ander’, die geproduceerd was door Emile Hartkamp.

De nieuwste single van zanger Pierre van Dam heet “Boem Boem Boem”. De single is zowel geschreven als geproduceerd door Emile Hartkamp en Norus Padidar.