Nieuwe single en clip voor de band Paper Plane

Paper Plane heeft bij hun eigen XXL-concert in de A9 Studios in Uitgeest de nieuwe single ’We vieren het leven’ gelanceerd. Het is voor de band hun eerste keer dat ze met eigen werk komen: een stevig poppy feestnummer met een hoog meezinggehalte. De single, met als titel ‘We vieren het leven’ is geschreven door muziekproducent Edwin van Hoevelaak en opgenomen in de Rooftop Studio’s.

 

Van Hoevelaak schreef en produceerde vele hits voor bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Nick & Simon en Wolter Kroes. Met de nieuwe single zet Paper Plane een flinke stap vooruit.

Na cover-cd’s en singles was het een logische stap om met eigen werk te komen. ‘We staan voor de volle 100% achter onze single, we zien kansen en hebben Het lat hoog gelegd. De lancering en promotie van de single is hier ook op gericht’. Het het XXL-Concert was een unieke avond waarbij de band eenmalig werd uitgebreid met een toetsenist (Edwin van Hoevelaak) en zangeressen, de Bombita’s maar ook met een optreden van Bonnie St.Claire.

Paper Plane zet sinds jaar en dag elk podium in Nederland op z’n kop met dampende liedjes die je in hoofd en heupen raakt, middels het zogenaamde “Hompen”. Een flinke dosis humor voert hierbij de boventoon en de liedjes worden voorzien van een een klodder vet in het stampende rockgeluid zoals we
van Paper Plane gewend zijn, wat ook hoorbaar is bij hun nieuwe nummer “We vieren het leven”.

Paper Plane stond in het voorprogramma van De Dijk, Slade en Rowwèn Heze. En speelde feesttenten plat met BZB, Peter Koelewijn, Normaal, Alain Clark, Bonnie St.Clair, Mooi Wark en Van Velzen. De band bereikte tweemaal in successie de finale van Radio 2 ‘Top 2000 Covers’  en de Coverband Finale van Radio 538, waar de band live optrad in het programma ‘Evers Staat Op’ onder aanwezigheid van Guus Meeuwis. Officiële website: www.paperplane.nl