Marianne Weber: Ode Zangeres zonder Naam

Maandag 4 mei geeft Marianne Weber een concert in het Afas Circustheater waarbij ze de mooiste liedjes van de Zangeres zonder Naam zingt. Music of Life presenteert i.s.m. impresario Pieter van der Ploeg de serie Sterren aan Zee met concerten in het AFAS Circustheater. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop wordt gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Marianne Weber: Ode Zangeres zonder Naam
De eerste gouden single van de Zangeres zonder Naam verscheen in 1959: ‘Ach vaderlief, toe drink niet meer’. Het is de eerste uit een lange rij hits die de Zangeres zonder Naam tot in de jaren tachtig scoorde. Tot de grootste successen van de Zangeres zonder Naam behoren verder: ‘De blinde soldaat’ (1962), ‘Mexico’ (1969, 1986), ‘Het soldaatje (de vier raadsels)’ (1971), ‘Mandoline in Nicosia’ (1972), ”t Was aan de Costa del Sol’ (1975) en ‘Vragende kinderogen’ (1982). In totaal nam ze meer dan 1.000 liedjes op.

Tijdens haar lange carrière is de Zangeres zonder Naam voor veel mensen uitgegroeid tot een symbool van hoop en liefde. Haar dood kwam voor fans dan ook hard aan. Duizenden mensen reizen naar Stramproy om afscheid van haar te nemen. De gevierde opvolgster van de Zangeres zonder Naam, Marianne Weber vertolkte het lied waarmee de Zangeres zonder Naam in 1987 afscheid nam: ‘Mijn Leven (My Way)’.

De Zangeres Zonder Naam wordt beschouwd als een van de belangrijkste iconen die het Nederlandse levenslied heeft opgeleverd en daarom brengt Marianne Weber een Ode aan de Zangeres zonder Naam!