‘Maak nu geen licht’ zelfgeschreven single Maikel.

De 29-jarige Maikel Dokter uit Almelo heeft al meer dan 15 jaar ervaring met zingen, maar vindt het nu tijd om zijn zangcarrière serieuzer aan te pakken. Zijn eerste stap is het uitbrengen van zijn nieuwe single ‘Maak nu geen licht’, welke hij zelf heeft geschreven. Twee jaar geleden schreef de geboren en getogen Almeloër voor het eerst een eigen nummer voor zijn, inmiddels overleden, oma. Op haar lievelingsliedje Apres Toi van Vicky Leandros maakte hij een eigen tekst.

 

Ondanks de massale aanvraag van radiopiraten, is het nummer nooit officieel uitgebracht.  Nu heeft Dokter een lied geschreven die wel groots naar buiten wordt gebracht. De titel ‘Maak nu geen licht’ is makkelijk te verklaren na het horen van de tekst van de single. De man wil niet dat het licht aangaat, anders ziet zijn vrouw dat hij verdrietig is. “Ik vind de titel van een liedje belangrijk, omdat je dan weet waar het verhaal overgaat en ik wil een verhaal vertellen in een liedje”, aldus de zanger.
De muziek is gemaakt door Arjan Venemann en is, op aangeven van de zanger, gezocht in de stijl van Jaman en Rinus Werrens. De producer en Maikel kwamen via het nieuwe geluidsbedrijf van de zanger in contact. Maikel, die ook enige tijd een duo heeft gevormd met zijn oom, had een nieuw geluidsbedrijf nodig, omdat hij niet meer zelf zijn geluid kon regelen bij optredens. “Als ik alleen op het podium sta, kan ik niet meer mijn eigen geluid doen”, vertelt Maikel Dokter.