JUSTINE PELMELAY GAAT STRALEND DE LENTE IN….

Met haar nieuwe cd-single ‘STRALEN MET EEN LACH’ rekent songfestival-zangeres JUSTINE PELMELAY definitief af met misschien wel de moeilijkste periode in haar leven. De scheepsramp met de op de Middellandse Zee omgeslagen cruiseboot ‘Costa Concordia’, een relatiebreuk die er stevig inhakte en zeker de mededeling van haar specialist dat de rest van haar leven constant zal moeten vechten tegen een ongeneeslijke ziekte…., het zijn maar enkele van de tegenslagen die haar leven teisterden.

Natuurlijk had Justine Pelmelay bij tijd en wijle wel eens de neiging om bij de pakken te gaan neerzitten. Toch gaf ze zich niet gewonnen als was dat alleen al omdat ze in deze bepaald niet gemakkelijke fase van haar leven werd overstelpt met blijken van meeleven uit het land. ’t Publiek liet haar niet in de steek en dat vertaalde zich in positieve aandacht in de media.

‘De mensen, vaak ken ik ze niet eens persoonlijk, hebben me inspiratie en kracht gegeven om door te gaan’, zegt de zangeres, die ons land ooit vertegenwoordigde bij het ‘Eurovisie Songfestival’ met ‘Blijf zoals je bent’,  een nummer dat inmiddels de titel ‘evergreen’ heeft gekregen. ‘Mijn specialist zegt dat het goed is voor mij om te blijven doen wat ik altijd al graag heb gedaan en dat is: zingen. Ik put er veel energie uit, zoals ik dat de afgelopen maanden ook heb gedaan uit de reacties van mijn publiek bij het verwerken van alle tegenslagen.’

Met haar nieuwe single ‘Stralen met een lach’ hoopt Justine Pelmelay haar comeback in de wereld van de hits te maken. ‘Het wordt weer eens tijd om te scoren in de hitlijsten,’ zegt Justine die alle vertrouwen heeft in haar nieuwe nummer. ‘Het is een lied dat speciaal voor mij en op mijn lijf is geschreven. Een up-temponummer, dat laat zien en horen hoe ik me voel. Het is een perfect lied om de lente mee te beginnen en de zomer mee in te gaan!

Stralen met een glimlach
Tekst en muziek: Peter Groenendijk     Opname en productie: Peter Groenendijk muziek Produkties
Arr: Peter groenendijk/ Phillip Kolb            Drums: Marcel Seerierse
Bas: Charlie Angenois                Gitaar: Bert Meulendijk
Sax: Phillip Kolb                    Trumpets: Ruud Breuls
Trombone: Jan Oosting                Vocals: Ingrid Simons, Marjolein Spijker, Franky Rampen
Programering Bert Smorenburg            Mix: Bert Smorenburg en Peter Groenendijk

Justine Pelmelay
Justine Pelmelay werd in 1958 in Leiden geboren als Anneke Wilma Pelmelay. Ze is de dochter van een moeder uit Java en een vader uit Ambon. De artiestennaam Justine is de naam van haar oma.
Halverwege de jaren 80 begint haar carrière in de showbizz. Justine zingt in verschillende Nederlandse groepen, zoals de Pasadena Dream Band en de Swinging Soul Machine. Als studiozangeres verzorgt ze voor veel artiesten de backing vocals op singles en albums. Haar stem is dan te horen bij Gerard Joling, Jerney Kaagman, G’race, Catapult, Rosa King en de rock band van Bertje Heerink. Daarnaast wordt ze gevraagd voor reclamespots in. De bekendste in die tijd waren de commercials van Center Parcs en AEG.
Haar nationale doorbraak volgt in 1989 wanneer ze in Lausanne met ‘Blijf zoals je bent ’meedoet aan het ‘Eurovisie Songfestival;’ en daarmee is haar naam definitief gevestigd. Met tv-kok Lonny Gerungan maakt ze ook nog even een uitstapje naar haar roots. Als het duo ‘Justine & Marlon’ zingen Justine en Lonny 4 albums vol met liedjes uit de ‘gordel van smaragd’, een repertoire dat ze tegenwoordig nog altijd vertolkt op de vele Pasar Malams in ons land. Dankzij haar veelzijdigheid is Justine Pelmelay nog steeds een graag gehoorde en geziene artiest.

Boekingen: Justine Pelmelay +31(0) 6-20429291
Fanmail: www.Justinepelmelay.nl