Jett Rebel en Typhoon in Hengevelde

In Hengevelde staan dit jaar Jett Rebel en Typhoon op het podium. Daarnaast is er tijdens het tweede en derde weekend van juni een gevarieerd programma met Memphis Maniacs, Pater Moeskroen, The Partysquad, Gerard Ekdom, Mr Polska, een kinderprogramma, DJ’s en straattheater. Afgelopen week vielen zowel Jett Rebel als Typhoon in de prijzen tijdens de 3FM Awards. De organisatie maakt binnenkort nog een derde 3FM Awardwinnaar bekend.

Eerste weekend: topartiesten, bedrijvenuurtje en autorodeo
“De opzet van het eerste weekend is dit jaar anders dan andere jaren”, vertelt Kasper Put van de organisatie. ‘Het was tijd voor vernieuwing. We openen nog wel met het traditionele bedrijvenuurtje. In plaats van het dancefestijn Ambidance is de zaterdagavond nu gericht op popmuziek met grote artiesten. Het tirolerfeest Höftestadl heeft plaats gemaakt voor rockmuziek. Op  zondag speelt High Voltage, een bekende AC/DC tribute band uit België. Dit sluit beter aan bij de liefhebbers van de goedbezochte autorodeo. Rock en rodeo gaan goed samen”
Zaterdagavond 13 juni is een avond voor de muziekliefhebbers. Typhoon, bekend van zijn hit Zandloper samen met André Manuel, sleepte het afgelopen jaar diverse prijzen in de wacht met zijn album Lobi da Basi. Vorige week kwam daar een 3fm Award voor beste artiest hiphop bij. De Memphis Maniacs zijn al jaren een begrip op vele festivals. Met hun verassende mash-ups spelen ze vele tenten plat. Een derde artiest van formaat wordt nog bekend gemaakt. “Hier mogen we op dit moment helaas nog niets over zeggen”, zegt Put.
Tweede weekend: vermaak voor jong en oud
De opzet van het tweede weekend is nog hetzelfde. Vrijdagavond is er vogelschieten en de Hengeveldse Avond met The Pianohouse. “Deze gezellige avond is natuurlijk niet alleen voor mensen uit Hengevelde. Iedereen is van harte welkom”, zegt Put. De zaterdagmiddag is er weer een kindermiddag met aansluitend Groen tegen Geel. Tijdens deze spelshow strijden de ‘groenen’ tegen de andere dorpshelft, ‘de gelen’.
Jett Rebel
Op zaterdagavond is er veel diversiteit met op het buitenpodium acts als De Avondploeg, The Partysquad en Mr. Polska. In de grote tent spelen The Bad News en Jett Rebel. “Jett Rebel is echt een aanrader voor muziekliefhebbers. Niet voor niets won hij de 3fm Award voor beste live-artiest.” In de tent wordt afgesloten met het Belgische Cookies & Cream. “Op zaterdagavond is er voor ieder wat wils”, vertelt Put. “Vorig jaar hebben we drie sfeerpodia met hun eigen thema geïntroduceerd; het Kampvuur, de Discobal en Balkan Beach met de Spaanse DJ Panko. Dit is de bezoekers erg goed bevallen, hier gaan we dus mee door.”
Straattheater en muziek op zondag
De zondagmiddag is een gezellig uitje voor het hele gezin met straattheater en een kindershow van Buurman & Buurman. Muziek is er van de Hengeveldse band Dokter Watjes. Zij zingen in het Nederlands, dialect en een mengelmoes hiervan. Ook Pater Moeskroen, bekend van hits als Roodkapje en Laat Maar Waaien, speelt op het buitenpodium. ’s Avonds in de tent is er 3fm dj Gerard Ekdom en wordt het feest in de kleine uurtjes afgesloten met De Coronas.

Het volledige programma is te vinden op www.hengevelde.nl