Dino Music tekent Dré Hazes

Dré Hazes heeft een platencontract getekend bij 8ball Music. Zijn werk zal worden uitgebracht via het vanuit 8ball Music bestierde Dino Music. Dré Hazes, de jongste zoon van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes, heeft woensdag 1 april zijn contract bij het label getekend. Momenteel vindt een tweedaags writers camp plaats om de zanger van nieuw materiaal (genre: ‘Hazes 2.0’) te voorzien. Wanneer zijn eerste werk verschijnt, is nog niet bekend.

 

Voor Dino Music is Dré Hazes, na het eveneens gisteren gepresenteerde volkse zangkwartet Stad en Land, de tweede in een lichting nieuw, jong talent dat aan het label wordt verbonden.

Volgens Robin van Beek, business director van 8ball Music, wordt er fors geïnvesteerd in de nieuwe en reeds getekende artiesten, om hiermee het Nederlandstalige, volkse segment een kwaliteitsimpuls te geven. “Diverse labels en platenmaatschappijen durven in een onzekere markt niet meer te investeren in nieuwe acts. Met als resultaat dat met name het middensegment, waar de grote namen van de toekomst uit voort moeten komen, al een aantal jaar niet meer wordt opgevuld. Wij hebben de ambitie om die nieuwe aanwas te gaan leveren, en doen dit door de doelgroep op een volwassen manier te benaderen en te bedienen met kwalitatief hoogwaardig product.”

Een uitgebreid interview met Robin van Beek over de ambities van Dino Music is te lezen in het nieuwe nummer van Entertainment Business, die deze week verschijnt.