Bewoners zorgboerderij en Wim (van De Gozers) hebben een CD opgenomen.

Zorgboerderij Erve Nienenhoek in Den Ham is een 24-uur instelling waar 23 bewoners met een licht verstandelijke beperking wonen en dagbesteding volgen. Met 6 van de bewoners heeft Wim uit de band De Gozers, een bandje opgericht waar hij zoveel mogelijk in de weekenden mee repeteert.  Wim verteld; “Sinds 2013 treden we zo af en toe op. Soms is dat ergens in een centrum van nabij gelegen dorpen ( bv Ommen), maar ook op koningsdagen of zomerfeesten zijn we af en toe van de partij.

 

 

Dan gaan we met de pet rond en van de opbrengst bekostigen we de band of we maken het op in de kroeg met een hapje en een drankje. Filmpjes op youtube is nogal een dingetje, omdat niet iedereen toestemming geeft om zichzelf zo in de schijnwerper te zetten en ook voor de eigen privacy/veiligheid is het soms beter om hier rekening mee te houden. Echter hun muzikale talenten willen ze graag met de rest van Nederland delen. Zoals ik al zei bestaat de band uit ongeveer 6 personen, 5 heren en een dame. Allen bespelen de Djembe’s en bongo’s en ik begeleid het geheel op gitaar.  Drie maanden geleden bestond het idee om de nummers die door de band de afgelopen twee jaar zelf zijn geschreven op te gaan nemen. De teksten hebben ze zelf geschreven en gaan over dingen die ze hebben mee gemaakt of gewoon graag over willen zingen. De eerst volgende repetitie wordt deze tekst omgezet naar een nummer, waar iedereen zijn eigen bijdrage aan levert. Dan gebruiken we ook een keyboard voor de extra geluiden. Met mijn eigen portable studio zijn er 10 nummers opgenomen”.

Deze zijn te beluisteren op: https://soundcloud.com/de-bongobengers. De single die daarbij hoort is “Woar is e toch?” (https://soundcloud.com/de-bongobengers/6-woar-is-e-toch)