Ancora lanceert nieuwe single Word Zeeman

De groep Ancora steunt het initiatief van de vele shantykoren in Nederland, die zich sterk maken om Shanty’s op de Unescolijst voor Immaterieel Erfgoed te krijgen. “Er zijn vele tienduizenden mensen bij deze koren aangesloten en wij willen graag meehelpen”, laten de drie zangers van Ancora weten op de dag dat zij tevens hun nieuwe single Word Zeeman presenteren.

Erkenning van Shanty’s in de vorm van plaatsing op deze Unescolijst, is voor de koren van belang, omdat dit kan helpen bij het loskrijgen van financiële middelen, benodigd voor werving en promotie. Na de release van hun debuutalbum Vrij Als De Wind, nu bijna twee jaar geleden, merkte Ancora pas echt hoe sterk de shantymuziek leeft in Nederland. Van alle kanten en met name van mensen, die zelf bij koren betrokken zijn, kregen zij positieve reacties op de wijze waarop zij de traditonele Shanty mengden met folk- en popmuziek.

Binnenkort verschijnt het tweede album van Ancora, getiteld Voorbij De Horizon. Ook daarop vormt de combinatie van Shanty, Irish folk en pop de basis. Evenals de vorige keer zal bij dit album een dvd worden gevoegd met daarop fraai gefilmde clips van alle liedjes. In hun clips draait het bij Ancora om alles wat met schepen en scheepvaart heeft te maken.

 

www.ancora.nu

 

 

 

 

.