Winnaars Edison Pop 2015

Oeuvreprijs voor Thé Lau & The Scene – Twee Edisons voor Typhoon. De Edisons Pop 2015 zijn gisteravond uitgereikt in de Harbour Club Amsterdam. Thé Lau & The Scene zijn deze avond verrast met een Edison voor hun gehele oeuvre. In de categorie ‘Pop’ ging de Edison naar The Common Linnets en bij ‘Rock’ naar Kensington. Beste ‘Song’ werd Home van Dotan en het album Lobi Da Basi van Typhoon won in de categorie ‘Album’. Dit laatst genoemde album won nog een tweede Edison in de categorie Hip Hop.

 

De Sterrenparade feliciteert alle winnaars !!!!!!

 

Alle winnaars Edison Pop 2015:

Oeuvreprijs – Thé Lau & The Scene
Pop: The Common Linnets – The Common Linnets
Rock: Kensington – Rivals
Hip Hop: Typhoon – Lobi Da Basi
Dance: Martyn – The Air Between Words
Alternative: Thomas Azier – Hylas
Nieuwkomer: Kovacs – My Love
Volksmuziek: Django Wagner – Samen
Videoclip: Marco Borsato & Gers Pardoel – Stem / regisseur: Kakhiel
Song: Dotan – Home
Album: Typhoon – Lobi Da Basi

De jury roemt het werk van Thé Lau, zowel solo als met The Scene en noemt hem een van de meest markante karakters in de Nederlandse popmuziek. Zijn werk kenmerkt zich door de combinatie van melodieuze en tekstuele, vaak ronduit poëtische zeggingskracht.
Het debuutalbum van The Common Linnets kenmerkt zich door de hoorbare liefde voor het genre en de internationaal hoge kwaliteit van de liedjes, met veel gevoel voor muzikale inkleuring gespeelde arrangementen en door de werkelijk betoverende vocalen.

Kensington wint in de categorie Rock. Volgens de jury brengt Kensington rock in Nederland letterlijk terug op het hoofdpodium. “Het album Rivals gloeit van de ambitie”.

Typhoon wint de categorie hiphop met het album Lobi Da Basi, een uitzonderlijk album volgens de jury dat over de gehele linie van grote klasse en een even groot hart getuigt. De jury kent hem tevens de Edison toe in de categorie Beste Album: hij bewijst zichzelf, de Nederlandse hiphop en volgens de jury ook ons muzikale landschap een grote dienst.

De Eindhovense Amerikaan Martyn wint de Edison Dance met zijn derde album “The Air Between Words”. De jury waardeert zijn toewijding aan de kernwaarden van house als vooruitstrevende muziek met een historie, en de finesse waarmee Martyn deze omzet in onweerstaanbare dansmuziek.

De Edison Alternative is voor het album “Hylas” van Thomas Azier : de grandeur die Aziers diep-romantische songs kenmerkt, straalt vandaag af op een welverdiende Edison winnaar.

De Nieuwkomer Edison 2015 is voor Kovacs, met het album “My Love”. Volgens de jury heeft zij alle p’s van een ware ster: persoonlijkheid, presence en performance.

Django Wagner wint de categorie Volksmuziek met “Samen”. Met zijn zigeunergeluid heeft Wagner zich bewezen als een welkome verrijking van de Nederlandse volksmuziek, en “Samen” is het bewijs dat de liefde van twee kanten komt.

Marco Borsato en Gers Pardoel winnen de Edison voor beste videoclip “Stem” van regisseur Kakhiel.”Stem” vertelt een even idioot als invoelend verhaaltje dat in zijn krankzinnige logica geheel overeenstemt met het onironische lied van Marco Borsato en Gers Pardoel.

Dotan kreeg de Edison Beste Song voor “Home” van het succesalbum 7 layers. De impact van deze prachtig geproduceerde, gearrangeerde en gezongen “Hymne” zal nog lang echoën, volgens de jury.