RADIONL viert tienjarig jubileum samen met MPF

Er komt een groot gezamenlijk jubileumfeest van RADIONL en het Mega Piraten Festijn op zaterdag 13 juni a.s. in het Overijsselse Nieuwleusen. Dat is vandaag bekendgemaakt in de live uitzending van RADIONL, op de dag dat de volkse muziekzender precies tien jaar bestaat. Omdat het Mega Piraten Festijn dit jaar haar honderdste editie viert, is besloten beide jubilea aan te grijpen voor een Hollands muziekfeest dat zijn weerga niet kent.

 

Daarbij zal worden opgetreden door een groot aantal Nederlandse topartiesten. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan via www.megapiratenfestijn.nl.

Langstlopende Hollandse muziekzender
Het jubileum vervult directeur Nico Silvius van RADIONL met trots: “Waar zenders als Holland FM, Noordzee FM, Hollands Glorie of Radio Nationaal in de loop der jaren failliet zijn gegaan of gestopt met het uitzenden van volkse muziek, is RADIONL nog steeds springlevend. Sterker nog: een radiozender die 365 dagen per jaar volledig is gewijd aan muziek van eigen bodem heeft in Nederland nooit eerder zo lang bestaan. De medewerkers van RADIONL zetten zich elke dag met hart en ziel in voor dit fantastische resultaat, dat we bovendien hebben behaald zonder steun van belastinggeld.”

‘Misschien zijn we wel gek’
Menno Muis van Lukassen Produkties voelt zich als organisator van het Mega Piraten Festijn nauw verwant met RADIONL. “Het honderdste Mega Piraten Festijn en tien jaar RADIONL: allebei zijn we niet meer weg te denken uit het huidige media- en evenementenlandschap”, aldus Muis. “Tien jaar geleden verklaarde iedereen ons voor gek toen we met een tent het land in gingen, zoals ooit ook Willem Ruis overkwam met zijn Sterrenshow. ‘Dat wordt niets’, was de reactie van veel mensen. Vanaf het eerste moment hebben wij destijds aansluiting gezocht bij het toen nog jonge RADIONL, het radiostation dat net als het MPF Nederlandstalige artiesten weer een serieus podium bood. Zo stonden RADIONL en het MPF aan de wieg van de carrières van onder anderen Jan Smit, Nick & Simon, 3J’s, Ancora en Jannes. Nu, tien jaar later, trekken we nog steeds samen op. En gaan we weer met een grote tent het land in. En ja, misschien zijn we nog steeds gek.”

Over RADIONL
RADIONL is een commerciële Nederlandse radiozender die werd opgericht in maart 2005 door Nico Silvius en dit jaar haar tienjarig jubileum viert. Het muziekaanbod bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige muziek met een volks karakter. RADIONL is via de ether te ontvangen in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Noord-Holland. Daarnaast is de zender te ontvangen via een livestream en Android/iPhone app.