Radio Oost komt met eerbetoon aan André Hazes

De film ‘Bloed, zweet en tranen’ over volkszanger André Hazes gaat maandag 30 maart in première in de bioscopen. Reden voor Radio Oost om die dag met een eerbetoon aan André Hazes te komen. Op de Hazes-dag worden de mooiste Hazesnummers gedraaid, kunnen luisteraars verzoekplaten aanvragen en zijn VIP-kaarten te winnen voor de première van ‘Bloed, zweet en tranen’ in de Overijsselse bioscopen Pathé de Kroon in Zwolle, JT Bioscoop Deventer en Wolff CineStar in Enschede.

Enschedeër Henny Thijssen, vertolker van het levenslied, maar ook componist van een aantal nummers voor Andre Hazes én finalist van het tv-programma Bloed, Zweet en Tranen, op zoek naar de nieuwe Hazes, schuift aan bij Bert van Losser in Goeiemorgen Overijssel en zingt een medley van liedjes die hij voor André Hazes heeft gecomponeerd. In het Radio Oost-programma Goeiemiddag Overijssel brengt zanger en Hazesvertolker Henri van Velzen een aantal Hazesnummers ten gehore. Verslaggever Oene Loonstra bezoekt bijzondere plekken in Overijssel die te maken hebben met Hazes.

De Hazes-dag begint maandag 30 maart om 06:00 uur op Radio Oost en eindigt om 18.00 uur.