NOL ROOS & ROY VAN LENT MUZIKAAL UITGEDAAGD

Het televisieprogramma De Muzikale Uitdaging heeft inmiddels al diverse prachtige singles opgeleverd. Dit zal uiteindelijk ook gaan leiden tot de release van een gevarieerd duettenalbum. De initiator van dit programma alsmede van TV73, is Nol Roos. Zelf zeer succesvol geweest in de muziek o.a. als de helft van de Bad Brothers, gaat hij nu met producer Kees Tel de uitdaging aan om binnen drie uur een duet te maken met steeds een andere artiest. Terwijl de stopwatch loopt wordt gewerkt aan het liedje, van de eerste grove schetsen op de tekentafel tot het uiteindelijke eindproduct, een single!

De muzikale producer die de uitdagingen voorlegt aan heren Tel en Roos, kwam nu echter met een verrassing op de proppen: Er hoefde geen nieuw liedje te worden geschreven, de opdracht luidde namelijk: “Maak van de hit ‘Hou Me Nog Een Keertje Vast’ van Henk Bernard een echte partyversie uitgevoerd door Nol Roos en.. Roy van Lent”!

Roy van Lent, 24 jaar en geboren in ’s-Hertogenbosch, bezocht als teenager allerlei evenementen en Cd-presentaties. Kortom muziek speelde toen al een grote rol in het leven van Roy. Op het moment dat John de Bever en William van Engelen de Bosschenaar  horen zingen op een Cd-presentatie, raken zij enthousiast. Ze adviseren Roy zelfs een eigen liedje te gaan opnemen. En zo geschiedde! Via tekstschrijver Tonny v.d. Ven en producer Waylon v.d. Heijden kwam zijn debuutsingle ‘Reken op jou’ tot stand. Waar hij eerst zelf de presentaties van andere artiesten bezocht,  hield Roy ineens zijn eigen release-party.

Ondertussen treedt de zanger veelvuldig op in het land en heeft hij, naast de al genoemde debuutsingle, liedjes als ‘Hé Michelle’, ‘Sluit maar achteraan’, ‘Lekker in m’n vel’, ‘Remmen los en gas erop’ en ‘Zaterdag ben ik helemaal van jou’, op zijn naam staan. De afgelopen periode heeft Roy zich vooral gericht op het maatschappelijke vlak: Hij veranderde van baan en daarnaast is hij gaan samenwonen. Hierdoor kwam zijn muzikale carrière tijdelijk op een wat lager pitje te staan. De Muzikale Uitdaging was voor de zanger dan ook de uitgelezen kans om weer van zich te laten horen. “Muziek is m’n lust en mijn leven, en ik doe niets liever om mijn fans tevreden te stellen bij één van mijn optredens”, aldus de jonge Brabander.

De nieuwe ‘Hou Me Nog Een Keertje Vast’, uitgevoerd door Roy van Lent en Nol Roos,  is een hele krachtige en feestelijke versie geworden die zonder twijfel de liefhebbers van dit genre  positief zal gaan verrassen. Een feel good-plaat, goed voor vele meters polonaise en daarnaast is het hoge meezinggehalte bewaard gebleven. De single zal in zeer beperkte oplage verkrijgbaar zijn bij de betere platenzaak maar is uiteraard ook digitaal via de bekende downloadsites te verkrijgen. Plug en promotie wordt door Jolanda Clement van JC-Event/JC-Records verzorgd.