Nieuwe single Dick van Altena

‘Melodieliedje’ is de titel van de nieuwe single van Dick van Altena. Het is de opvolger van ‘Die arm om mijn schouder’. Beide songs komen van het succesvolle album ‘Novemberwind’, een CD met verhalende liedjes maar ook sfeernummers met her en der een niemendalletje en een verkapte smartlap. In tegenstelling tot de voorganger laat ‘Melodieliedje’ de vrolijke kant van het album zien, geheel in lijn met Dick’s hit uit de jaren 80 van de vorige eeuw ‘Dom-diedelie-dom’. Met ‘Melodieliedje’ haal je de lente in huis en ga je fluitend richting de zomer!

Biografie

Zanger, gitarist, producer en schrijver Dick van Altena is geboren in 1957 in Oosterhout, in het hartje van de Over-Betuwe in Gelderland.  Inmiddels vinden ruim 1000 liedjes daar hun oorsprong.

Van 1977 tot eind 2005 is hij hét gezicht en vooral hét geluid van countryband (The) Major Dundee (Band) (‘The Longer The Distance’) en schrijft hij liedjes voor o.a. Henk Wijngaard (‘Hé Suzie, de bui is over’), De Sjonnies (‘Annemarie’) en Saskia & Serge (‘Als ik kijk in je donkere ogen’).

Vandaag de dag richt Dick zich meer en meer op zgn. singer-songwriters sessions, optredens in theaterstijl met in het spotlicht de man, zijn gitaar en zijn liedjes.
Daarbij maakt hij deel uit van het zeer succesvolle en onderscheiden muziektheaterprogramma Back to the country dat tot ver in 2016 geprogrammeerd staat in de diverse zalen en schouwburgen en op festivals in binnen- én buitenland (van Duitsland tot zelfs de Faeröer Eilanden).

Dick ziet Kris Kristofferson als zijn grote inspirator maar spiegelt zich het liefst aan Shel Silverstein, een schrijver die poëzie (‘Time’), humor (‘A boy named Sue’) en smartlapperij (‘Sylvia’s mother’) in zijn liedjes verwerkte.
Of zoals voetbaljournalist én muziekkenner Johan Derksen het omschrijft: ‘Dick beheerst het hele muziekspectrum’.
In april 2014 wijdt RTL7 een heel uur aan van Altena in ‘Derksen on the road’.
Derksen noemt Dick de beste country singer-songwriter van Nederland, waarvan akte.