Marco Borsato hoofdgast Symphonica in Rosso 2015

Marco Borsato zit dit jaar 25 jaar in het vak en dat mag groots gevierd worden. Nadat Marco in 2006 als eerste artiest met zijn eigen creatie Symphonica in Rosso het Gelredome stadion keer op keer op zijn grondvesten liet trillen, is het na artiesten als o.a. Lionel Richie, Diana Ross, Doe Maar en Anouk opnieuw Marco Borsato die dit prestigieuze muziekspektakel op zijn naam schrijft. Het evenement vindt dit keer plaats op 23 en 24 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start a.s. donderdag 26 maart om 10.00 uur.

Na de Ziggo Dome in 2012 te hebben geopend als eerste optredende artiest en vorig jaar tijdens de zeer succesvolle Duizend Spiegels Tour maar liefst vier keer in deze speciaal voor muziek ontworpen zaal te hebben gestaan, is het  tijd om terug te keren voor Symphonica in Rosso. Het concept van de avond komt in deze setting weer geheel tot zijn recht: Marco Borsato, zijn band, Guido’s Orchestra, een groots decor, een buitengewone lichtshow en niet te vergeten: het publiek in het rood. De eerste gastartiest van Symphonica in Rosso 2015 is ook bekend. Niemand minder dan de Italiaanse zanger Zucchero komt naar deze bijzondere editie. Zucchero is onder meer bekend van de songs Senza una Donna, Diamante en Il Volo. Ook Zucchero viert een jubileum het is maar liefst 30 jaar geleden dat hij doorbrak met de hit Donna.

Borsato: “Veel van de mensen die in 2006 Symphonica in Rosso hebben bezocht, gaven aan dat ze dit spektakel nog een keer mee wilden maken. Ik ben enorm blij dat het publiek blijkbaar net zo genoten heeft van deze spannende shows als ik, ik kijk uit naar deze nieuwe editie! Ik wil iedereen de kans bieden om Symphonica in Rosso te beleven, daarom gaan er dan ook meteen twee shows in de verkoop. Dat mijn jeugdidool Zucchero komt om met mij te zingen, is een enorme eer!”

Symphonica in Rosso hield de gemoederen al weken bezig. Toen het gerucht de kop op stak, werd het al snel onrustig onder de fans omdat niemand Symphonica in Rosso wilde missen. Symphonica in Rosso geeft de belofte van een show vol muzikale passie en hartstocht van Marco Borsato & Band begeleidt door het bijna 40-koppig orkest van Guido’s Orchestra. Borsato: “Ik heb de afgelopen 25 jaar ongelofelijk veel mooie momenten mogen ervaren. En Symphonica in Rosso is absoluut een van de vele hoogtepunten. Om in mijn jubileumjaar deze wervelende concerten opnieuw te mogen geven, voelt fantastisch. We gaan dan ook een spetterende show neerzetten waarbij we opnieuw een brug slaan tussen dynamische popmuziek en intiem klassiek!”

Al tijdens de eerste kennismaking van Marco met de Ziggo Dome bleek dat zijn wens om entertainment in zijn puurste vorm te beleven in de Ziggo Dome iedere keer uitkomt. De Ziggo Dome heeft de meest moderne technieken in huis en staat bekend om de geweldige akoestiek. Daarnaast is het bijzondere van de locatie dat je ondanks de grote capaciteit je als artiest het gevoel hebt dat het publiek zo dichtbij staat, dat je ze kan aanraken.

Borsato: “Mijn Italiaanse roots zullen ook in deze editie bovendrijven. Ik wil de bezoekers van mijn show vragen geheel in stijl te komen en dus rode kleding of accenten te dragen. Symphonica in Rosso; de passie zal er weer vanaf spátten!”