Lied van Tonia werd hype op Facebook (gebaseerd op een levensverhaal)

Een lied gebaseerd op een heel eigen levensverhaal. Het is heel bijzonder wat Tonia (32) uit Utrecht is overkomen. Haar autobiografische verhaal „Omdat zij mijn moeder is” werd plots een hype op Facebook. Tonia ging optreden bij een goede vriend en zong daarbij een zelfgeschreven lied. Dit lied was zo indrukwekkend dat een ruwe opname op Facebook werd geplaatst. En toen gebeurde het. Het nummer ging een eigen leven leiden en werd in no time 4.500 keer bekeken en verder gedeeld.

Er kwamen zoveel reacties op het nummer dat ze het nummer nu officieel heeft opgenomen in een studio.  

Tonia heeft in haar privé leven een moeilijke periode doorgemaakt. Maar nog altijd was haar moeder haar steun haar steun en toeverlaat. De vele gesprekken die zij samen hebben gevoerd, waren voor haar de aanleiding om een nummer te gaan schrijven over deze vervelende periode. Tonia vertelt: „Mijn moeder keek door mijn ogen toen ik het niet meer zag. Ik was mijn identiteit kwijtgeraakt, maar heb nu alles overwonnen. En zo is dit lied ‚Omdat zij mijn moeder is’ ontstaan.”

Tonia was altijd wel met muziek bezig, maar zag zichzelf nooit zo snel op het podium staan. Totdat ze ging optreden bij een goede vriend en daar dit nummer zong. Ze voelde dat ze met muziek haar verhaal met de wereld kon delen. „Zo heeft het lied voor iedereen een eigen interpretatie. Er zijn mensen die zouden willen dat hun moeder zo is zoals de mijne, maar die dit niet hebben. Het lied raakt mensen. Het is echt heel bijzonder dat men naar mijn verhaal wil luisteren. De boodschap die ik wil overbrengen is dat je niks kunt kunt verliezen want je kunt alleen maar iets overwinnen.” aldus Tonia.

Op het advies van haar neef Henk Stelte, die professioneel zanger is, werd besloten om het nummer officieel op te gaan nemen.
Het nummer is verder uitgewerkt door topproducer Edwin van Hoevelaak in de Rooftop Studios te Holten en is inmiddels ondergebracht onder het platenlabel EMC Recordings met een bijpassende videoclip.