Geke zingt 35 jaar met Geke`s Tiental

Zangeres Geke van der Sloot heeft onlangs de laatste hand gelegd aan haar dertiende CD. Niet zomaar een CD want het album getiteld; ‘Geke zingt met Geke `s Tiental: A little Peace’ verschijnt op 5 september 2015, de dag dat het 35-jarig bestaan zal worden gevierd van De Eerste Urker Zangschool: ‘Geke `s Tiental’. Maar er is meer, tijdens het jubileumconcert dat plaats zal vinden in De Ichtuskerk op Urk, zal ook een jubileum CD met de titel ‘35 jaar Geke`s Tiental 1980 -2015’ worden gepresenteerd. 

Geke heeft 5 september a.s. precies 35 jaar lang kinderen leren zingen volgens haar eigen lesmethode. Zes avonden per week geeft ze -gratis- zangles aan de Urker jeugd vanuit haar missie en visie die luidt: ‘Eerherstel voor het zangonderwijs’. Geke vindt het zeer onterecht dat er op de basisscholen geen zangles meer wordt gegeven: “Leren zingen is een zeer vormend vak en het begin van alle muzikale vorming”, aldus de Urker zangeres, oprichtster en tevens leidster van Geke`s Tiental. In de afgelopen 35 jaar heeft Geke aan honderden meest Urker kinderen les gegeven en samen verzorgden zij ook al vele honderden optredens door heel ons land!

Ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum wordt het album ‘A little Peace’ uitbracht. Hierop zijn nieuwe en bekende vredesliederen  te vinden die zowel in het Nederlands, Engels als in het Hebreeuws worden uitge-voerd door Geke, Geke`s Tiental en op de vleugel Rienk Bakker. Daarnaast verschijnt dus het jubileumalbum ‘35 jaar Geke`s Tiental 1980 -2015’. Hierop te vinden zijn liefst 18 liederen gebracht door Geke`s Tiental onder muzikale begeleiding van Benny Ludemann op gitaar, mandoline en fluit. De liederen op deze CD zijn gemaakt, samengesteld en tevens gearrangeerd door Geke van der Sloot.

Beide albums zullen vanaf 5 september a.s. in de winkel liggen en zijn daarnaast ook online te verkrijgen via de webshop op de website van Geke`s Tiental. Toegangskaarten voor het jubileumconcert van 5 september in De Ichtuskerk , Richel 2 te Urk zijn eveneens aan te vragen via de website.