Gebroeders Ko ontvangen Gouden Plaat tijdens opnames Nederland Muziekland

De Gebroeders Ko hebben een Gouden Plaat ontvangen uit handen van presentator Nick Nielsen voor hun hitsingle: ‘Schatje mag ik je foto’. Van het nummer zijn in Nederland ruim 25.000 exemplaren verkocht. De twee muzikale broers zullen te zien zijn in de vierde aflevering van het vernieuwde Nederland Muziekland en ontvingen de award tijdens de opnames van het muziekprogramma.

 

In Duitsland is het nummer ook ongekend populair; de Duitse versie ‘Schatzi schenk mir ein foto’ is bij onze Oosterburen ruim 250.000 keer verkocht en inmiddels dubbel platina. De broers Ton & Gerard Koopmans vormen het feest duo de Gebroeders Ko. Met hun zelfgeschreven nummers staan zij al jaren aan de top in Nederland. Hun motto is: leuke gezellige muziek maken voor alle leeftijden. De broers begonnen hun carrière in de muziekindustrie in de jaren ’90 met het schrijven van liedjes voor andere artiesten. Zij schreven o.a. liedjes voor Andre Hazes, Sieneke, Marianne Weber, Micky Krause en Jannes.
In 2002 braken ze door met hun eigen mega hit ‘Toeter op mijn waterscooter’. Tot op de dag van vandaag wordt dit nummer regelmatig gedraaid in het kroegencircuit en op apres-ski feesten. De Gebroeders Ko hebben inmiddels vele albums en singles op hun naam staan en ontvingen diverse prijzen waaronder de ‘Buma NL Award’ in de categorie ‘Beste Auteurs van Nederland’ en van 2005 tot en met 2009 kregen zij de award voor ‘Populairste Feestact van Nederland’.

Vanaf zaterdagavond 11 april is het Tv-programma Nederland Muziekland terug late night op de zaterdagavond bij SBS6. In het programma komen velen bekende Nederlandse artiesten voorbij en staat één hoofdgast centraal. De presentatie van Nederland Muziekland is in handen van Nick Nielsen. Het publiek wordt wekelijks getrakteerd op een mix van grote hits, nieuwe releases en gouwe ouwe van Volksmuziek tot Nederpop. Naast live-optredens wordt er in Nederland Muziekland ook aandacht besteed aan evenementen.

In het komende seizoen zullen onder meer Danny de Munk, Wolter Kroes, Ruth Jacott, Thomas Berge, George Baker en Edison winnaar Django Wagner als hoofdgast te zien zijn. Zij verzorgen een optreden in het programma en ontvangen collega’s als Leonie Meijer, Lois Lane, Re-Play, Frans Duijts, Stanley Burleson, Marianne Weber, Jeffrey Heesen en Og3ne. Nederland Muziekland bestaat uit 12 afleveringen van een uur en wordt uitgezonden op zaterdagavond om 23.50 uur op SBS6. Nederland Muziekland wordt geproduceerd door Just Productions.

www.sbs6.nl/nederlandmuziekland
www.gebroedersko.nl
twitter.com/gebroedersko
facebook.com/pages/Gebroeders-Ko

Fotograaf: TJ-Unlimited