Ex zangers TEACH IN brengen single uit.

Afgelopen week is de nieuwe single ‘Here We Are’ uitgekomen van Trip & ter Brugge….. Pubers waren het nog, Gerrit Trip en Bert ter Brugge, toen ze merkten dat het muzikaal klikte. Dat is nu een halve eeuw geleden. In de sixties waren ze de vaste krachten van de band Highway61. Daarna gingen ze beiden hun eigen weg. Maar regelmatig zochten ze elkaar op. Na omzwervingen met After All, Lesley Four, Al in, Live, Block, Teach In, Black Lake en Trip to Trip pakten ze de draad weer op met Highway61.

 

Trip & ter Brugge zijn van hetzelfde kaliber. Goede zangers, goede gitaristen, all round musici en goede vertolkers van de aan blues verwante muziek. Om hun 50-jarige samenwerking te onderstrepen namen ze met de medewerking van de oude leden van Trip to Trip deze single op in de Rooftop Studios in Holten. Trip & ter Brugge op weg naar de volgende halve eeuw?

In hun jeugd raakten de twee bevriend, later bleek dat het muzikaal samen ook klikte. Eind jaren 60 richtten ze de band Highway61 op, waarmee ze in korte tijd enorm populair werden en veel samen optraden met de bekende bands, zoals Teach In, in de regio.
Toen de band in 1969 ophield met bestaan volgende de mannen ieder hun eigen weg. Gerrit werd in 1972 de zanger van de nieuwe band After All. Met het nummer ‘If You Need Me’ scoren ze in Zuid-Afrika een nummer 1-hit. In 1976 werd Trip de nieuwe zanger van de bekende formatie Teach In. Dat jaar scoort de groep haar grootste hit met het nummer ‘Upside Down’ en heeft het succes in Rusland met het alleen daar uitgebrachte nummer ‘I Am Almost Alone’. Ook de singles ‘The Robot’ en ‘Greenpeace’ halen de hitlijst. In 1979 slaat voor Gerrit Trip het noodlot toe; wegens ernstige stemproblemen moet hij Teach In verlaten. Hij wordt opgevolgd door zijn goede vriend Bert Ter Brugge. Wanneer hun laatste single ‘Regrets’ blijft steken in de tipparade valt de band in augustus 1980 uit elkaar.  In de jaren 80, als Trip weer is hersteld van zijn stemproblemen, komt Highway61 weer bij elkaar. Ook formeert hij de band Trip To Trip, een geweldige live-act die jarenlang graag gezien was in heel Nederland.

Bert ter Brugge heeft nadat Highway61 in 1969 ophield te bestaan ook niet stilgezeten. Hij werd zanger van de Enschedese formatie Block en later zanger in de formatie Lesly Four (opgericht door oud Hammond toetsenist van After All, Fred Fähnrich). Ook Bert sluit zich begin jaren 80 weer aan bij Highway61. Het is 2008 als ter Brugge vriend en vijand verrast met het nummer ‘Rood Hart’. Het is een nummer met het echte FC Twente gevoel en blijkt een groot succes te zijn.

Inmiddels zijn beide mannen meer dan 50 jaar goede vrienden van elkaar en hebben ze dit bijzonder moment vastgelegd in de vorm van hun single ‘Here We Are’. Het nummer is opgenomen in de Rooftop Studio’s in Holten en geproduceerd door Edwin de Groot (Monique Smit, Jeroen van der Boom, Thomas Berge eva). Ook hier was sprake van een bijzondere samenwerking; de oud bandleden van Trip to Trip begeleiden de beide zangers.

Deze clip is geproduceerd door Erik Schaddelee, die de heren vanuit zijn jeugd kent. Zijn vader, basgitarist Frans Schaddelee, was één van de oprichters van Teach In. Voor Erik was het een bijzondere eer deze clip te mogen draaien.