Wimmie Bouma ‘Nog 1 Kans’

Wimmie Bouma, heel levenslied minnend Nederland kent ‘m ondertussen! En natuurlijk, vooral door die enorme hit ‘De ring die jij draagt’! Maar zeker ook door zijn eerste plaats eind 2013 in de RadioNL TOP1500 waarin hij iconen als Jannes, Frans Bauer en Frans Duijts achter zich liet. Echter na drie albums, vele succesvolle vervolgsingles en een heus live concert, behoort deze in ’79 geboren Zwollenaar tot het stevig verankerde vaste meubilair van het Nederlandstalige lied. Van zijn vorig jaar verschenen album ‘Het leven is mooi’, welke een hoge notering in de Album-TOP100 kreeg, verschijnt nu Wimmie ’s nieuwste single getiteld: ‘Nog 1 Kans’.   

Door Willie Oosterhuis, de kleurrijke presentator van de Mega Piraten Festijnen, is het Zwolse fenomeen Wimmie uitgeroepen tot de “Kroonprins der Piraten”. Een titel die de bescheiden volkszanger met verve draagt want naast Jannes kreeg niemand eerder zo’n “adellijke” blijk van waardering.  In 2009 verschijnt van Wimmie het debuutalbum ‘De verleiding’ waarop dan al het liedje ‘De ring die jij draagt’ is te vinden. Vanaf dat moment gaat de carrière van deze vader van twee jongens met reuzenstappen voorwaarts. Alleen al de videoclip van ‘De ring’ is bijna een miljoen keer bekeken. In 2013 verschijnt dan Wimmie ‘s tweede album dat ook als titel ‘De ring die jij draagt’ meekrijgt. Het schijfje zou uiteindelijk maar liefst 10 weken in de Album-TOP100 verblijven met een vijftiende plek als bevestiging van Wimmie ’s opgedane status in ons land.     

De volkszanger heeft dan al onderdak gevonden bij een vertrouwd en zeer ervaren begeleidingsteam bestaande uit Henri van Velzen Entertainment, CD-Hal Ruinen, en  producer en tekstschrijver Martin Sterken. Na de door radioland en publiek uitstekend opgepakte singles als ‘Mijn kleine Rosa’, ‘Zing en leef zonder zorgen’, ‘Jouw tranen liegen niet’, ‘Eenmaal’ en Wimmie ’s derde hit-album ‘Het leven is mooi’, is ‘Nog 1 Kans’ zijn nieuwste single. Een in een zeer verrassend muzikaal jasje gestoken levenslied over een dreigende breuk van de relatie dat beslist ‘Nog 1 Kans’ verdiend. Voor de tekst en productie van deze indringende en sfeerrijke meezinger tekende Martin Sterken terwijl Score Promotions zorgdraagt voor de plug en promotie van deze op het label van CD-Hal Ruinen verschenen single. Wimmie Bouma, eenmaal door hem geraakt ben je compleet verkocht!