Wende zingt ‘Tower Song’ voor speelfilm ZURICH

Ter gelegenheid van de release van ZURICH, de nieuwe speelfilm van regisseur Sacha Polak en scenarist Helena van der Meulen, brengt Wende het nummer ‘Tower Song’ uit. In ZURICH wordt de hoofdrol gespeeld door Wende die hiermee haar speelfilmdebuut maakt als actrice. De film ging afgelopen zaterdag in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn en zal vanaf 19 februari te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

‘Tower Song’ is oorspronkelijk een nummer van de artiest Townes van Zandt. Voor ZURICH heeft Wende het nummer a capella gezongen en is het te horen onder de aftiteling. Omdat Wende het zo mooi vond, besloot ze het opnieuw op te nemen. Samen met componist Rutger Reinders, die ook de muziek voor de hele film heeft gemaakt, maakte zij een nieuwe bewerking van het nummer en nam dit op met The Red Limo String Quartet en gitarist Maarten van Damme.

De videoclip van ‘Tower Song’ is te zien en te beluisteren

verkrijgbaar via iTunes http://bit.ly/1C0Q7Sz .

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als performer en maker van eigen repertoire en shows binnen de theaterwereld en het popcircuit. Ze maakte meerdere cd’s en dvd’s, en won diverse prijzen voor haar werk (o.a. de Gouden Harp, de Annie MG Schmidt prijs, 2 Edisons). Haar laatste cd LAST RESISTANCE nam Wende op in Berlijn. Wende begeeft zich in de werelden van het theater en de popmuziek. Ze zoekt het spanningsveld tussen het vertellen van een verhaal en de trance en tussen orkestrale en elektronische muziek. Ze onderzoekt de balans tussen de entertainment en het experiment.

Nederlandse première 15 februari in EYE Amsterdam
ZURICH beleeft op zondag 15 februari haar Nederlandse première in EYE Amsterdam in aanwezigheid van cast en crew. Niet alleen genodigden maar ook publiek kan bij deze feestelijke première aanwezig zijn. Kaarten zijn te koop via de website van EYE: www.eyefilm.nl/zurich.

Over ZURICH

In een wanhopige poging om het verleden te vergeten, zwerft Nina (Wende Snijders) langs de snelwegen van Europa. Ze ontmoet de Duitse vrachtwagenchauffeur Matthias (Sascha Alexander Gersak) en reist met hem mee. Maar veel over wie zij is, laat Nina niet los. Langzaamaan wordt duidelijk dat Nina zich ophoudt in de truckerswereld omdat ze gedreven wordt door de pijn van het ultieme verraad dat haar is overkomen.

Met haar vorige speelfilm HEMEL, geschreven samen met Helena van der Meulen, won Sacha Polak de Fiprecsi Award (International Film Critics Award) op de Berlinale in 2012. In 2013 werd Sacha met het scenario van ZURICH geselecteerd voor de prestigieuze Berlinale Residency. ZURICH ging op 7 februari 2015 in première op het filmfestival van Berlijn.

ZURICH is een internationale coproductie tussen Nederland, Duitsland en België. De film wordt geproduceerd door Marleen Slot van Viking Film in coproductie met NTR, ZDF/ARTE, Rohfilm (Duitsland) en A Private View (België).

Filmdistributeur Cinéart zal ZURICH op 19 februari 2015 uitbrengen in de bioscoop.