THE PASSION IN ENSCHEDE met o.a. Jeroen van der Boom

Enschede vormt op 2 april 2015 het decor van The Passion. De vijfde editie van deze grote live tv-productie wordt opgevoerd in de binnenstad en op andere karakteristieke plekken van deze universiteitsstad. The Passion vertelt tijdens een groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Net als voorgaande jaren trekt er een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium.

Het is komend jaar 15 jaar geleden dat de vuurwerkramp plaats vond in Enschede. De wijk Roombeek is inmiddels als een feniks uit de as herrezen. Niettemin staat deze gebeurtenis nog in het geheugen van de inwoners gegrift. Het paasverhaal uit de Bijbel, dat in The Passion centraal staat, is ook een verhaal over verdriet, lijden en hoop.

Enschede is van oudsher een industriestad die is uitgegroeid naar een ambitieuze stad die zich continue ontwikkelt op het gebied van cultuur, techniek, onderwijs en innovatie. Burgemeester Peter den Oudsten: ‘We zijn enorm blij dat The Passion komend voorjaar naar Enschede komt, we kijken uit naar dit bijzondere evenement in onze prachtige stad!’.

Samenwerking
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, Jong Katholiek en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. De KRO neemt vanaf 2015 de plek in van omroep RKK.

Welke artiesten een rol gaan spelen in The Passion 2015 zijn bekend gemaakt.

 

Jezus ; Jim de Groot
Maria ; Shirma Rouse
Petrus ; Jeroen van der Boom
Judas ; Jeroen van Koningsbrugge
Pilatus ; Jon van Eerd
Verteller ; Robert ten Brink
Verslaggever processie is nog niet bekend.

THE PASSION, 2 APRIL 2015, 20.30 UUR, LIVE BIJ EO-KRO OP NPO 1