Restaurant Gustaaf! van Guus Meeuwis vandaag geopend.

Als onderdeel van zijn jubileumjaar heeft Guus Meeuwis zojuist zijn eigen pop-up restaurant Gustaaf geopend. Gustaaf! is gevestigd in de voormalige regenjassenfabriek Falcon in de Piushaven in Tilburg.

 

 

Guus; “Ik ga zelf in de keuken staan uiteraard. Dat is veel te leuk. Sterrenchef Dick Middelweerd zal echter de culinaire scepter zwaaien. Daar ben ik ontzettend trots op. Wat die man maakt is fantastisch,” aldus Guus. “Omdat het een tijdelijk restaurant is, hebben we ervoor gekozen te werken met vaste menu’s voor de lunch en het diner. Het samen bedenken van hoe die eruit gaan zien is al een feest op zich. Restaurant Gustaaf zal staan voor goed eten, fijne wijnen en een ontspannen sfeer in een verrassende omgeving. Het wordt zó gaaf!”
Restaurant Gustaaf is geopend van donderdag 5 februari t/m maandag 9 februari voor een 2-gangen lunch en 3-gangen diner in het Falcon Complex in de Piushaven van Tilburg.

 

 

 

 

Chefkok Dick Middelweerd runt samen met zijn vrouw restaurant De Treeswijkhoeve in het Brabantse Waalre. De patron-cuisinier heeft maar liefst twee Michelin-sterren.
In zijn menu’s betrekt hij het liefst ingrediënten uit de streek “Ik ben altijd bezig met nieuwe dingen, smaken en technieken. Veel verschillende smaken met een duidelijke Nederlandse inslag. De samenwerking met Guus zie ik als een bijzondere uitdaging, die gepaard gaat met veel Brabantse gezelligheid maar vooral met uitmuntend eten.”
De winst die gemaakt wordt door Restaurant Gustaaf zal ten goede komen aan het goede doel Stichting Muziekids.
Voor meer informatie, openingstijden en reserveringen: Guusmeeuwis.nl/Jubileumjaar
Muziekids
Muziekids is een organisatie die muziekstudio’s bouwt in ziekenhuizen met het doel om kinderen die er verblijven afleiding te geven en even uit de narigheid te halen. Om ze de ellende, de pijn, en het gemis van thuis voor even te laten vergeten. Professor dr. Gert-Jan Kaspers, hoogleraar en hoofd van de afdeling kinderoncologie- hematologie van VUmc Amsterdam, verteld daarover; “Muziek is ontspanning, en dat is iets waar zieke kinderen in een ziekenhuis behoefte aan hebben. Muziekids is uniek en zorgt dat kinderen even het ziekenhuis vergeten. Dat is belangrijk voor ze en kan zelfs bijdragen aan een sneller herstel.”
In mei dit jaar is de Guus Meeuwis-studio in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg geopend. Het streven is om in de toekomst elk ziekenhuis in Nederland een eigen Muziekids Studio voor jonge patiënten te geven.
Voor meer informatie over Muziekids kan je een kijkje nemen op Muziekids.nl