Nieuwe single Dorette na succesvolle auditie bij Bloed, Zweet en Tranen

Dorette Duurkoop heeft afgelopen vrijdag in het SBS6 programma Bloed, Zweet en Tranen laten zien wat ze in huis heeft. Haar zangcapaciteiten die op de buis te zien waren, zijn nu verwerkt in haar nieuwe single: Tel met mij de sterren. Dat Dorette succesvol is bij talentenjachten was op jongere leeftijd al duidelijk. Als kind stond ze in de finale van het VARA kindersongfestival. Bijna twintig jaar later weet Dorette weer menig mens te raken met haar stem.

Dat ze plaats mocht nemen op de ‘hotseat’ van André Hazes junior en Lange Frans was net zo mooi als de zichtbare emotie van de rapper. “Ik ben heel erg blij met de erkenning die ik heb gekregen voor wat ik doe en wat ik vooral zo ontzettend graag doe”, jubelt de Drentse zangeres.

Dat haar nieuwe single Tel met mij de sterren een cover is van een lied uit ook een programma op televisie is louter toeval. De single is een cover van het Zweedse songfestival nummer Take me to your heaven. Dorette kwam het nummer tegen op YouTube en zag het als een pakkend liedje met een hele mooie melodie. “Ik vind het een goed nummer en nummers die goed zijn, moet je niet proberen te evenaren, maar je kunt wel de melodie gebruiken.”, aldus de 27-jarige zangeres.

Toen ze de link van het Zweedse nummer doorstuurde naar producer René Karst, bleek ook hij direct enthousiast te zijn. Wat voor hen voorop staat, is dat de sound van haar vorige singles “Een leven lang met jou” en “Er is een ster” er in terug te vinden moet zijn. Volks, maar dan net een beetje anders. Dit hebben ze dan ook gedaan door er een panfluit en een subtiele accordeonklank aan toe te voegen.

“En er moest natuurlijk een tekst bijkomen”, merkt Dorette op. René Karst is daarop samen met zijn moeder aan het schrijven geslagen en zij hebben op verzoek van de zangeres een liedje geschreven over het “moeder zijn”. Daar is een hele mooie tekst uitgerold die het verhaal vertelt over de terugkerende dingen binnen iedere generatie, bijvoorbeeld de liedjes voor het slapen gaan. De zin ‘Ik hou van jou tot aan de maan en weer terug’ komt in het liedje voor, omdat dit is wat Dorette en haar 5-jarige zoon Glenn altijd tegen elkaar zeggen.