Nieuw album en nieuwe single voor Anne Lie Persson

“Na de succesvolle release in 2013 van mijn eerste CD ‘April In June’ wilde ik verdere artistieke keuzes maken. Ik wilde me nog specifieker profileren en vooral ook breder produceren, met meer popinvloeden dan bij mijn debuutalbum. ‘April In June’was vooral sferisch, maar de echte popsound mocht wel wat meer uitgesprokener. Verder leek het me een mooie uitdaging om nog meer van mijn Zweedse achtergrond te verwerken in de liedjes.

 

Ik wilde popmuziek maken met invloed van een prachtige zangstijl: Joik, één van de oudste zangtechnieken hier bekend en afkomstig uit Noord Scandinavië. Mijn tweede album moest een lofzang worden op de prachtige uitgestrektheid die het Noorden van Zweden zo karakteriseert en waar ik mijn jeugd heb doorgebracht”, aldus de uit Zweden afkomstige Anne-Lie. Zangeres- en liedjesschrijfster Anne-Lie Persson verruilde het Noord-West Zweedse stadje Östersund begin jaren ’90 voor Noord Groningen. In Groningen studeerde Anne-Lie in 1999 af aan het Prins Claus Conservatorium en raakte ondergedompeld in de Groningse muzikanten scene.
Anne-Lie zocht de samenwerking met top producer Michiel Hoogenboezem en werkte de afgelopen maanden aan haar tweede album met de veelzeggende titel ‘The Widen Open’.  THE BEAT OF THE DRUM is de eerste single afkomstig van dit album welke onlangs verscheen. Het nummer heeft al airplay bij diverse regionale omroepen en ook de diverse dj’s van de landelijke omroepen zijn enthousiast over deze single.