Joey Hartkamp neemt belangrijke stap in z’n leven

Joey Hartkamp ondergaat op 31 maart 2015 een buikwandcorrectie. In 2010 besloot de uit Arnhem afkomstige in navolging van z’n vader Emile een gastric bypass operatie te nemen. “Al vanaf kinds af aan had ik ernstige problemen met mijn overgewicht en ik kon de strijd tegen het eten en de kilo’s niet winnen. Op mijn zwaarst woog ik maar liefst 151 kg en in 2010 was voor mij de maat vol!“ laat Joey weten.

Van die keuze heeft hij tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt. Joey: “Het was voor mij een uitkomst. Misschien zelfs wel mijn redding tegen mijn overgewicht”. De zanger die momenteel scoort met het prachtige lied “Jij” viel in twee jaar tijd ruim 60 kilo af en voelde zich als herboren. Hij hield echter nooit rekening met het feit dat zo’n enorme gewichtsafname ook zorgde voor een nieuw probleem namelijk overtollig huid. “Ik heb eerlijk gezegd onderschat wat voor impact dit op mij zou hebben”.

Uiteraard is hij ontzettend blij dat hij zoveel is afgevallen en dat hij zich gezonder en fitter voelt. “Maar echt genieten van mijn lichaam kan ik niet. Daarom heb ik besloten om weer een belangrijke stap te nemen in mijn leven……een buikwandcorrectie”, vertelt Joey. “Dit betekent wel dat ik vanwege een revalidatie van zes weken mijn optredens in maart en april heb moeten annuleren en dat mijn nieuwe single later dan gepland moet uitbrengen. Geen gemakkelijke keuze maar het voelt wel als de juiste keuze. Het beloofd weer een spannende tijd te worden maar ik kijk ernaar uit”.

Naar verwachting verschijnt Joey’s nieuwe single begin juni van dit jaar.