Golden Earring viert 50-jarig On The Records jubileum in de Ziggo Dome!

De legendarische Nederlandse rockband Golden Earring viert op 12 december zijn vijftigjarig jubileum in de Amsterdamse Ziggo Dome. Tijdens hun ‘Five Zero’ show passeert vijftig jaar onvergetelijke rock & roll de revue met wereldhits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’. Kaarten voor Golden Earring’s ‘Five Zero’ show gaan aanstaande zaterdag 31 januari om 10.00 uur in de voorverkoop.

Voor leden van American Express geldt een unieke aanbieding: zij kunnen met voorrang kaarten kopen vanaf woensdag 28 januari om 10.00 uur tot vrijdag 30 januari 10.00 uur via www.ticketmaster.nl/americanexpress.

Golden Earring wordt begin jaren zestig opgericht door de Haagse buurjongens Rinus Gerritsen (bas/toetsen) en George Kooymans (gitaar/zang). Als Barry Hay (zang/gitaar) en Cesar Zuiderwijk (drums) zich eind jaren zestig bij hen voegen, is de klassieke line-up van de band compleet. Al snel maakt Golden Earring internationaal furore. Met ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’ breekt de band wereldwijd door.

Vooral in de Verenigde Staten wordt Golden Earring geprezen om zijn volle, authentieke rocksound. Het klassieke album ‘Moontan’ uit 1973 wordt zelfs goud in de bakermat van de rock & roll. Met onder andere Led Zeppelin, ZZ Top en Santana tourt de band meerdere malen ‘coast to coast’ door de VS. Fast forward naar nu blijft de band grote artistieke en commerciële successen boeken. ‘Tits ’n Ass’ uit 2012 is het vijfde album van Golden Earring dat de hoogste positie in de hitlijsten haalt. In eigen land gelden de Haagse vrienden als de meest succesvolle band ooit, met maar liefst zestig hits op zak.

Wat in al die vijftig jaar Golden Earring onveranderd is gebleven, zijn hun spectaculaire liveshows en de rauwe energie die de mannen op de bühne ontketenen. Het vuur en de passie van de bandleden laait nog even hevig op als altijd. Zoals iedereen die op 12 december in de Ziggo Dome de ‘Five Zero’ show live meemaakt, aan den lijve zal ondervinden.