Geen Tuckerville in Grolsch Veste Enschede

Het muziekevenement Tuckerville wordt dit jaar niet opnieuw gehouden in De Grolsch Veste. Dat heeft FC Twente besloten na overleg met organisator Eye of The Hurricane. De club wil vanwege de huidige financiële positie geen grote risico’s nemen. Maar mocht de club er in de toekomst weer financieel beter voorstaan, zou het zo maar weer kunnen zijn dat er evenementen georganiseerd worden in het stadion.

 

 

De gemeente Enschede heeft vorig jaar in ieder geval aangegeven ‘niet onwelwillend tegenover’ grote publieksevenementen in het stadion te zijn.

Afgelopen juni werd in het voetbalstadion van FC Twente de eerste editie van Tuckerville gehouden. Toen was het Songfestivalduo The Common Linnets, bestaande uit Ilse DeLange en Waylon, de grote publiekstrekker. Ook De Dijk, Daniël Lohues en Tim Knol stonden op het podium. Het was het eerste grote concert in De Grolsch Veste en trok bijna 30.000 mensen naar het stadion.

Organisator Eye of the Hurricane zoekt naar mogelijkheden om op een andere locatie alsnog een tweede editie van Tuckerville te houden. (rtvoost)