Dit is het begin voor zangcarrière Zwollenaar

‘Dit is het begin’ is de debuutsingle van Jordy van Vilsteren.  Een eigen single maken stond op het verlanglijstje van de 21-jarige zanger. Hij werd met name getriggerd door anderen: “Mensen om mij heen deden het ook.”, aldus Jordy. De Zwollenaar zingt ongeveer anderhalf jaar in kroegjes in en rondom zijn stad. Hij komt regelmatig andere zangers tegen waaronder Wimmie Bouma.

 

De zanger van de hit ‘de ring die jij draagt’ is één van de vele die de jonge zanger heeft geïnspireerd en ervoor heeft gezorgd dat er nu een eerste single is.

Het toeval wil dat Wimmie en Jordy niet alleen het zingen gemeen hebben, ze woonden vroeger in dezelfde wijk en zijn beide schilder. Jordy wil desondanks wel gewoon zichzelf blijven en zich niet meten met Wimmie. Hij houdt ook van de Nederlandstalige volksmuziek, maar luistert ook regelmatig naar het station waar dance en R&B, maar ook pop enrock wordt uitgezonden.

In zijn eigen zangcarrière richt hij zich op de Nederlandse taal. “Hij houdt van het Nederlandse volkse en pop, daarom hebben we voor zijn eigen single een tussenweg gekozen.”, aldus Martin Sterken, de producer van de single. Jordy zelf voegt er aan toe dat hij houdt van de muziekstijl van René Froger en mede daarom deze weg inslaat. Bovendien past de stijl goed bij de Zwolse zanger. Omdat het de debuutsingle is, is de titel erg toepasselijk: Dit is het begin.