‘Call It Luck’ is de nieuwe single van Roel van Velzen.

‘Call it Luck’ is uit, de nieuwe single van VanVelzen! De song barst bijna uit je speakers door die heerlijk positieve Afrikaanse vibe. Een gevoel dat VanVelzen en band mee terug namen van hun reis door Congo uit naam van MasterPeace.

 

Hoe ‘Call it Luck’ tot stand kwam:

“Kort verhaal over hoe een klein gebaar iets moois kan veroorzaken: op het bevrijdingsfestival in Haarlem vraag ik het publiek om de vrijheid die we hebben goed te gebruiken. Door positiever te zijn, bijvoorbeeld op Social Media. Ik steek mijn duim omhoog en roep: “Wie doet er mee?!” Dertigduizend duimen gaan de lucht in…

Stichting MasterPeace hoort mijn oproep en daagt me daarom uit om binnen 24 uur een groot concert te organiseren…in Congo! De band en ik nemen de uitdaging aan. We ontmoeten daar Innoss B, een beroemde Congolese muzikant, en bovendien ex-kindsoldaat. Onze muziekstijlen liggen dan misschien werelden uit elkaar, maar we delen de zelfde energie en voor ik het weet beginnen onze liedjes samen te smelten.

Ik heb de Afrikaanse bug te pakken en neem deze mee naar Nederland, waar we gaan werken aan nieuw repertoire. Een van de eerste liedjes die we schrijven is ‘Call It Luck’. Ook via MasterPeace, leer ik een Masaï koor kennen: de Hibby GB’s. We hebben een fantastische klik. Ik vraag ze om mee te zingen, en wordt vervolgens van mijn stoel geblazen van hun prachtige intense, warme stemmen: het past perfect in de song.

Een maand later vertel ik Niels Zuiderhoek (producer van Kensington) dit verhaal. Hij is meteen enthousiast. In zijn studio in Berlijn nemen we op met de band. Niels blijkt naast een vakman ook een audiofreak met een oneindige verzameling microfoons en versterkers, en haalt het beste uit ons. Alles komt daar samen: ‘Call It Luck’ is af.

Had me dit een jaar geleden verteld, dan had ik je niet geloofd, maar het is echt waar: mijn volgende single is dus geïnspireerd op Congo, gezongen met een Masaï koor, én opgenomen met de producer van Kensington. En dit alles begon dus met ‘Positive thinking’. Of was het toeval? Call it what you want: I ‘Call It Luck’!”

 

 

https://www.facebook.com/video.php?v=842408839149922&permPage=1