Amaru – I’m the one you need

De droom begon bij het zien van Kenny Rogers en Dolly Parton op tv. Het nummer was “Islands In The Stream”, toen het lijflied van AMARU, nu zelf singer-songwriter en acteur. AMARU’s fascinatie met muziek werd gevoed door een zeer muzikale grootmoeder, die helaas te jong gestorven is om de muzikale ontwikkeling van haar kleinzoon mee te maken. Maar het begin was inmiddels gemaakt…!

Denzel Washington zorgde, zonder dat hij daarvan op de hoogte is, in AMARU’s leven voor een grote ommekeer. Zijn rol in de Amerikaanse tv serie “St. Elsewhere” resulteerde in acteer- en drama opleidingen die AMARU zowel in Los Angeles (USA) als in Amsterdam volgde. In 1995 maakte AMARU zijn Nederlandse tv debuut in de rol van Luciano Pavarotti voor het intro filmpje van het programma “Now Or Never” van Rolf Wouters. Daarna volgden wat grotere rollen in films, tv series, commercials, reclame folders, voice-overs en animaties. De acteerklussen hebben er wel voor gezorgd dat AMARU’s muzikale carrière heel lang op een laag pitje heeft gestaan.

We schrijven 2007. AMARU’s debuut als zanger staat voor de deur en hij reist af naar Chicago (USA) om aan zijn eerste CD te werken. Het avontuur, dat ongeveer anderhalve maand in beslag heeft genomen, resulteerde in een mini CD oftewel EP, waarvan de single “Put Your Hands Up” werd geselecteerd als debuut. Het album is helaas geen succes geworden, maar de videoclip bij de single heeft wel bijna 2 jaar op TMF gestreamd.

Augustus 2014 betekende een keerpunt in de muzikale carrière van AMARU. Hij besloot het woord bij de daad te voegen en dook de studio in om aan nieuwe muziek te werken. Januari 2015 bracht “I’m The One You Need”, de allernieuwste single en het resultaat is een vette club track die letterlijk uit je speakers knalt! De single is uitgebracht op 2-track CD-single, maar het is ook te koop als mp3 bij iTunes, CD Baby en vele andere verkooppunten van digitale muziek. Voor de videoclip van “I’m The One You Need” koos AMARU bewust voor een simpele opzet, maar daardoor is de clip niet minder spraakmakend.

Als hommage aan zijn Zuid Amerikaanse roots, heeft AMARU naast de engelstalige versie van “I’m The One You Need” ook een versie geschreven die gedeeltelijk in het spaans is gezongen. Het arrangement van deze “Spanglish Mix” is vanzelfsprekend aangepast en zorgt voor een echt “Latin” gevoel.

“I’m The One You Need” van AMARU is uitgebracht op zijn eigen label AMARU MUSIC. De CD-single is online te koop via de web shop op Amaru.nl en de digitale single is te koop bij vele verkooppunten van digitale muziek, zoals iTunes. Download the UK biography