The Common Linnets winnen EBBA Award

De winnaars van de 2015 European Border Breakers Awards (EBBA), die worden uitgereikt aan de beste nieuwe Europese rock- en popmuzikanten en bands die over de grens succesvol zijn met hun muziek, werden vanavond geëerd tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. De grootste winnaars van de avond waren The Common Linnets, die met een overweldigende hoeveelheid stemmen de ‘Public Choice Award’ wonnen.

De Nederlandse groep, die live optrad tijdens de show, bracht hun debuutalbum ‘The Common Linnets’ afgelopen november uit. Sindsdien werd het album op iTunes uitgeroepen tot ‘Album van het jaar,’ kreeg het een gouden status in Duitsland en Oostenrijk en was het in 2014 één van de bestverkochte albums in Nederland.

The Common Linnets: “We gingen tijdens het maken van onze muziek al de grenzen over en om dan nu ook erkenning te krijgen voor het daadwerkelijk overschrijden van deze internationale grenzen is erg bevredigend… Deze EBBA betekent voor ons dat ons album en de band nu op eigen benen staan in plaats van alleen maar dat bandje te zijn dat tweede werd tijdens het Eurovisie Songfestival. We zijn nu een groep die op zichzelf staat.”

EBBA
De European Border Breakers Awards (EBBA) kijkt over de grenzen heen en zet veelbelovende Europese rock-, pop- en dance-artiesten in de spotlight. De awardshow richt zich op artiesten die niet alleen succes in eigen land hebben maar ook daarbuiten. De meest succesvolle tien acts ontvangen elk jaar een EBBA, tijdens een spectaculaire TV-show die wordt gepresenteerd door BBC-legende en muzikant Jools Holland. De show, die dit jaar werd opgenomen in de Stadsschouwburg Groningen en uitgezonden wordt door heel Europa, wordt georganiseerd op de openingsavond van Eurosonic Noorderslag, één van de grootste live muziekevenementen in Europa.

Bron Songfestival.nl