Sterke debuut single van Gerben Boots met Haags/Friese inslag!

Gerben Boots (echte naam Gerben Bootsma) is geboren in 1970 te IJsselstein en tussen 1970 en 1990 opgegroeid in Friesland. Zijn huidige woonplaats is Den Haag. Gerben Boots is zanger/slaggitarist en speelt voornamelijk eigen repertoire van pop/rock tot ballads. Zijn stijl ligt ergens tussen De Dijk, Acda & De Munnick en Van Dik Hout en op 7 januari 2015 komt zijn eerste single “Ik zou wel willen” uit.

 

Het nummer gaat over de zin die ik meestal in Friesland uitspreek als familie/vrienden/bekenden vragen wanneer ik nou weer eens terug kom.“ Ik zeg dan altijd: “Ik zou wel willen, maar ik moet nog ergens heen“ (nl. Den Haag). Ik eet graag van twee walletjes; hou van het mooie Friesland, maar ook van het te gekke Den Haag” aldus Gerben.

“Sinds 2012 schrijf ik eigen, Nederlandstalige liedjes. Dit doe ik met veel plezier. Vooral als mensen bij optredens mee gaan zingen vind ik dat helemaal te gek. Als de woorden en zinnen die je opgeschreven hebt worden meegezongen en beleefd door anderen, is dat voor mij een groot compliment.  Ik schrijf muziek voor mijn plezier en ik hoop dat anderen daar ook plezier aan beleven!” Gerben is tevens mede-eigenaar en oprichter van “Bedrijfslied.nl“; muziek voor bedrijven en overheden, zie website Bedrijfslied.nl.

Gewonnen prijzen:

2e prijs op het Friese Liet Festival en 1e prijs op Singer Songwriter Slam van Stichting “ Verzet de Zinnen” te Delft.

Gerben’s muzikale verleden:
Leadzanger/slaggitarist in “Beau & Co“ uit Den Haag en omgeving (5 mans formatie) met eigen repertoire van pop, rock en ballads. Tevens eigen CD productie gemaakt.
Leadzanger/slaggitarist in popcoverband Beau uit Den Haag en omgeving (3 mans formatie). Easy listening cover band van o.a.  John Denver, The Beatles, Robbie Williams, etc.
Leadzanger in “ Alsjemaarbekendbentband“ uit Den Haag (5 mans formatie)
Enkele jaren de huisband van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat te Den Haag.
“Golden oldies “ covers van o.a.  Joe Cocker, Roy Orbison, Stevie Wonder, etc.
Leadzanger/slaggitarist in rockcoverband “Moose“ uit Groningen (4 mans formatie), samen met 3 studiegenoten in Groningen. Vele optredens in Groningen en omgeving en later ook andere delen van Nederland.  Uiteindelijk  neergestreken in Den Haag. Pop/rock covers van o.a. Foo Fighters, Oasis, Dandy Warhols, Van Dik Hout, The Scene, etc.
Solo- en slaggitarist in studentenband “GeoChaos“ uit Groningen (6 mans formatie). Studentenband van opleiding Sociale Geografie voor diverse studieaangelegenheden. Soul, Funk covers van o.a. Stevie Wonder, James Brown, Wilson Pickett, etc.
Pop/rock coverband “JackalJack“ uit Bolsward.