Ronnie Ruysdael clip; De Koning van de Polonaise.

Dit jaar viert partybeest Ronnie Ruysdael, voormalig leadzanger van de Sjonnies, zijn 25-jarig jubileum als artiest. Om dit te vieren is  ‘De Koning van de Polonaise’ zijn nieuwe feestelijke single! In de videoclip wordt de koninklijke hoftrompet geblazen vanuit de Nachtwacht van Rembrandt en word je persoonlijk toegesproken door koning Willem 1, in dit geval voorzien van bakkebaarden en druk zwaaiend met zijn scepter.

Het is de heer Ruysdael gelukt om op ludieke wijze het ontstaan van de polonaise in beelden te vangen. De Nachtwacht en Koning Willem 1 vormen slechts de opmaat van de clip. Vanuit serieuze stilbeelden uit de geschiedenis worden we meegenomen naar vandaag de dag, waarin een enorme hoeveelheid mensen steeds in een andere setting een polonaise loopt. Allemaal met een lach op hun gezicht en allemaal met de neuzen dezelfde kant op. Want dat is volgens Ronnie de uiteindelijk clou van deze, uit Polen overgewaaide, dans. ‘In de polonaise zijn we toch hetzelfde, omdat de neuzen dan dezelfde kant op gaan’, zingt hij in zijn refrein. De bijbehorende videoclip werd op Facebook binnen een dag meer dan 30.000x bekeken en  daarom hoogste tijd om hem voor eeuwig op YouTube te plaatsen!

Videoclip: De Koning van de Polonaise

 

 

Daarnaast is Ronnie Ruysdael per uitstek geschikt als carnavalsact. In de volgende clip ziet u een compilatie van de optredens van Ronnie Ruysdael van afgelopen Carnaval!