Piepschuim nieuwe single in stripboekvorm

“Het Nijmeegse Piepschuim balanceert op het randje van popmuziek en cabaret. Op Recept is het derde theaterprogramma en anders dan de eerste twee volgt dit stuk een verhaallijn.” Piepschuim is ontstaan toen Cor Burger Jacco Westeneng op een feestje vertelde van zijn grootste plannen om met de zeven liedjes die hij op dat moment had de wereld te veroveren. Met die zeven liedjes hebben ze zich onder de naam Piepschuim ingeschreven bij een singer-songwriterwedstrijd.

Daar kwamen ze Robbert Koekoek tegen die ook wel oren had naar de grootste plannen met nog steeds dezelfde zeven liedjes.
Na enkele eerste avonturen op muziek- theater- en cabaretwedstrijden (o.a. Nederpopprijs, Camaretten), allerhande festivals (o.a. Oerol, Festival Boulevard) en als voorprogramma (De Kift, Stuurbaard Bakkebaard) gebeurt waar de jongens met al hun grote plannen al enkele jaren van dromen. Impresario Jacques Senf in eigen persoon komt naar Piepschuim kijken en besluit  dat deze groep in zijn stal opgenomen moet worden – en wel meteen. Cor Burger, Jacco Westeneng en Robbert Koekoek zeggen alle drie al hun andere werk op en storten zich volledig op Piepschuim.

Tournee’s
In het seizoen 2010 start Piepschuim met zijn eerste theatertournee Opgenomen. Van elke voorstelling wordt een geluidsopname gemaakt. Deze opnames werden na de voorstelling aan elke bezoeker gratis verstrekt. Uit 150 voorstellingen zijn er 4 uitgekozen om een cd (Opgenomen Live) van samen te stellen.
Daarna volgde de tournee van In veel te strakke broeken. Voor dit programma werkte Piepschuim samen met Bart Oomen, en Eric Koller. 
Intussen speelt Piepschuim nog steeds op festivals zoals: Oerol, Festival Boulevard, Zwarte Cross, en Mundial. En elk jaar wordt er een nieuwe zomervoorstelling gemaakt. In 2013 speelde Piepschuim de voorstelling Goedgebekt, die de verrassing van Oerol 2013 is geworden. In 2014 ging Piepschuim wederom naar Oerol met de voorstelling Zo doen we dat hier!  Wederom zien ruim 6000 bezoekers de voorstellingen van Piepschuim.
Vanaf januari 2014 is Piepschuim druk aan het try-outen met de alweer het derde avondvullende theaterprogramma Op Recept, dat 16 oktober in première ging in Bellevue Amsterdam. Voor dit programma is regie gevraagd van Silvester Zwaneveld, onder meer bekend van Arie en Silvester.

(Zijn)
In 2013 komt de eerste single van het album (Zijn), December3 uit. Piepschuim speelt met deze single in tal van regionale en landelijke radio en televisieprogramma’s. Zo zijn ze te gast bij Giel, Sara Op Zondag, en Spijkers met Koppen. 
In juli 2014 komt de single Rotschop uit. En in september 2014 volgt de single Oude man. Ook deze single gooit hoge ogen. Piepschuim lanceert de single live bij Ditisdenacht op NPORadio1, en vrij snel daarna zit de groep bij Giel in de ochtendshow. Verder gaat Piepschuim op bezoek bij vrijwel elke regionale zender van Nederland (RTVWest, RTVOost, RTVNoord, RTVRijnmond, OmropFrislân, L1, etc).