On-Nederlands Goed

Nog nooit heeft de Nederlandse popmuziek zoveel betekent buiten Nederland als nu. Maar waarom nu? Michiel Veenstra gaat op zoek naar het antwoord in On-Nederlands Goed vanavond bij de NTR op NPO 3. Wat is het geheim achter deze generatie Nederlandse popartiesten? Hoe denken de popprofessoren in Nederland erover? En hoe kijkt de internationale muziekindustrie er tegenaan?

 

On-Nederlands Goed op NPO 3
Op muziekgebied was Nederland de afgelopen tien jaar vooral succesvol met dance-muziek. Hollandse DJ’s zijn al jaren populair buiten de eigen landsgrenzen. De popmuziek deed het een stuk minder goed, maar dat veranderde in 2014 drastisch. In de documentaire On-Nederlands Goed zoekt NPO 3FM dj Michiel Veenstra deze verandering tot op de bodem uit.

Nederlands trots
Ilse de Lange en Waylon zijn al jaren niet te missen in de Nederlandse muziekwereld, maar dankzij het Eurovisie Songfestival zijn voor de Common Linnets nu ook de internationale deuren geopend. Blaudzun en Kensington hebben al bijna heel Europa veroverd, Mr. Probz zijn stem is te horen in een wereldhit van Robin Schulz en Amerika is geïnteresseerd in Dotan en Chef’Special.

On-Nederlands Goed, vanavond, 22.40 uur, NTR, NPO 3