Nominaties Edison Pop 2015 bekend

RTL Late Night, Evers Staat Op (Radio538), GIEL (3FM) en de Telegraaf hebben de genomineerden Edison Pop 2015 bekendgemaakt. Gevestigde artiesten en nieuwkomers zijn door de jury, onder voorzitterschap van schrijver/presentator Leon Verdonschot, beoordeeld en dat heeft tot drie genomineerden per categorie geleid. Edison Pop zal plaatsvinden op maandagavond 2 maart aanstaande. Tijdens dit besloten evenement worden de winnaars van Edison Pop 2015 bekendgemaakt en de beeldjes uitgereikt in The Harbour Club in Amsterdam.

 

 

 

 

Categorie Pop

Dotan – 7 Layers
Nielson – Zo Van Ah Yeah
The Common Linnets – The Common Linnets

Categorie Rock

Birth Of Joy – Prisoner
DI-RECT – Daydreams In A Blackout
Kensington – Rivals

Categorie Hip Hop

Broederliefde – Gevoelig Feestje
Ronnie Flex – De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd
Typhoon – Lobi Da Basi

Categorie Dance

Afrojack – Forget The World
Martyn – The Air Between Words
Tiësto – A Town Called Paradise

Categorie Alternative

Bade – Miracle Wave
Jungle By Night – The Hunt
Thomas Azier – Hylas

Categorie Nieuwkomer

Emil Landman – Colours And Their Things
Kovacs – My Love
Ronnie Flex – De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd

Categorie Volksmuziek

Django Wagner – Samen
Jaman – Gewoon Geluk
Mieke Stemerdink – Oh Liefde

Categorie Videoclip

Dio / regisseur: Jonathan Elbers – Radio
Marco Borsato & Gers Pardoel / regisseur: Kakhiel – Stem
The Opposites / regisseur: Sam de Jong – Laatste Keer

Categorie Song

Chef’Special – In Your Arms
Dotan – Home
The Common Linnets – Calm After The Storm

 

De vakjury
De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op 2 maart aanstaande, alsmede de winnaar voor de categorie ‘Album’ en de ‘Oeuvreprijs’. Naast voorzitter Leon Verdonschot bestaat de jury uit: Angela Groothuizen (zangeres/coach), Dave Minneboo (Radio538), Joost Neelemans (iTunes), Tijs van Liemt (3FM), Roland Snoeijer (100% NL), Joey Ruchtie (Eurosonic Noorderslag) en Job de Wit (freelance journalist).

 

 

 

.