Nieuwjaarscadeau van Erik van Klinken voor de fans!

Erik van Klinken heeft een fantastisch jaar achter de rug en wil daar graag zijn fans voor bedanken met de release van een single die een totaal andere kant van Erik laat zien dan we doorgaans van hem gewend zijn. “Een nieuwe liefde” is een nieuwjaarscadeau voor al zijn fans die Erik een warm hart toedragen. Erik wil nog wel even melden dat er medio april gewoon weer een nieuwe single volgt in de lijn van “Lekker doodgewoon”, “Alles gaat top” en “’t Is te gek”!

De volkszanger Erik van Klinken groeit op in de wijk Emmermeer in Emmen. Een echte volksbuurt waar men houdt van het Nederlandse lied. Het zingen zit Erik al vroeg in het bloed en hij staat inmiddels wekelijks op het podium door het hele land. Erik heeft de afgelopen jaren opgetreden met diverse grote artiesten zoals Jannes, Django Wagner, Frans Duijts, Jan Smit, Wolter Kroes, Stef Ekkel, Willem Barth, Rene Schuurmans, Jaman, Helemaal Hollands, Rein Mercha, e.v.a. Hij is in maart 2013 met Feestartiesten.nl en 60 andere artiesten naar Westendorf in Oostenrijk geweest. In maart 2015 is hij wederom in Westendorf te zien.

Erik doet in 2012 auditie voor SBS 6 “Bloed, Zweet en Tranen” en wordt genomineerd door weekblad Party als “Nieuw aankomend Nederlands talent”. In 2013 is hij wederom genomineerd, maar nu als provincietopper waarbij hij de provincie Drenthe vertegenwoordigt. Ook wordt hij in 2014 door BUMANL genomineerd als “Nieuw Hollands Talent”! Met nummers als “Barbara”, “Stop die trein”, “Julia”, “Vrijgezellen” en “Kijk eens diep in mijn hart” haalt Erik diverse landelijke playlisten en is tevens te horen op RADIONL. Hij reist diverse malen het land door met “Radio NL on tour”.

Erik doet mee aan een talentenjacht in Amsterdam “The choice of La Bastille” en bereikt daar de halve finale. Hij ontmoet daar liedjesschrijver/producer Bram Koning die meteen zeer onder de indruk is van Erik. Bram Koning schrijft liedjes voor o.a. Ruth Jacott, Willeke Alberti, Wolter Kroes en Dries Roelvink. Hun eerste samenwerking resulteert in de single “Lekker Doodgewoon” die meteen door de belangrijkste stations wordt opgepikt, op 85 belandt in de single top 100 en tot “Hollandse Nieuwe” op RADIONL en “Oranje Kroon” op TV Oranje wordt gebombardeerd. Na dit grote succes volgt de door Bram Konings gecomponeerde single “Alles gaat top”, die precies aangeeft waar Erik op dat moment staat in het leven. Ook deze single weet weer de playlist de scoren van RADIONL, TV Oranje en vele grote regionalen. Erik wordt momenteel zelfs groots opgepakt door de Belgische radiozenders.

In december 2013 wordt Erik benaderd om Jannes te vervangen in het Gelredome stadion en maar liefst 30.000 mensen genieten van zijn liedjes. Het succes blijft hem achtervolgen en hij zit enorm in de lift, want in september 2014 is Erik genomineerd door BUMANL als “Nieuw Nederlands talent”. In het najaar van 2014 volgt het vrolijke, uptempo “’t Is te gek”! Ook deze single is weer een compositie van Bram Koning en een productie van Jeroen Dirksen. “t Is te gek” wordt uiteraard opnieuw vergezeld van een leuke videoclip die geproduceerd is door Rob Ronalds van SingleClip.nl.  Tevens was Erik speciale gast tijdens het 30 jarig jubileumfeest van Koos Alberts in Hardersplaza te Harderwijk