Nieuwe single Robby Valentine releaseparty op Valentijnsdag.

Robert Kempe, beter bekend onder zijn artiestennaam Robby Valentine, is een muzikaal wonderkind uit de symfonische hardrock-hoek, oorspronkelijk voornamelijk beïnvloed door Queen, Toto, The Beatles, Bowie, en Michael Jackson. Maakt in eerste instantie furore als toetsenist (Line, 1st Avenue, Zinatra), maar richt zich al vrij snel op een solo carrière. In de jaren ‘90 scoort hij een platencontract bij Polydor, een wereldhit met ‘Over And Over Again’, tekent later bij Universal Japan, en wint een zilveren Harp.

 

Al snel bleek zijn carrière zich in Japan tot grotere hoogten te ontwikkelen dan in Nederland. Jarenlang was het dan ook redelijk stil rondom  Valentine in eigen land, nu is hij terug –en hoe: Valentine bracht in Oktober 2014 zijn nieuwe album Bizarro World uit; Qua invloeden balancerend tussen Queen, U2, Muse en Justin Timberlake, is het album een bizarre mix tussen pop en rock.  Binnen een maand was de eerste persing verkocht en werd er een tweede druk besteld. Recensies zijn niets dan lovend en de agenda stroomt vol met optredens in binnen- en buitenland.  Tijdens zijn optredens ondersteund door zijn topband, Andre Borgman (After Forever), Luuk van Gerven (After Forever, Karmaflow), Paul Coenradie (Aniday, Bert Heerink), en Johan Jay Jay Willems, wordt er getoerd met een 2 uur lang spektakel waarin ook het oudere werk niet vergeten wordt.

Op 29 januari 2015 wordt de de single BLACK RAIN uitgebracht. De releaseparty wordt gehouden op 14 februari in Estrado, te Harderwijk. Geen betere dag dan Valentijnsdag om dit te organiseren. De Bizarro World shows zijn normaliter zijn al een spektakel, deze keer wordt er extra uitgepakt: Ayreon’s Epic Rock Choir doet één van de nummers mee.  Ook worden er tijdens de show filmopnamen  gemaakt voor de Black Rain videoclip waarin 30 alternatieve scholieren figureren en uiting geven aan de thematiek van het album én de single: Hoe blijf je jouw kleurrijke zelf in een wereld die dit maar lastig accepteert. Een thema dat Valentine op het lijf geschreven is. 183 aanmeldingen van alternatieve jongeren stroomden de mailbox van de multi-instrumentalist binnen.

Hitgeschiedenis:
Albums:
•    1992 – Robby Valentine – hitnotering 7-3-1992, Albumlijst, 10 weken, plaats 18
Singles:

•    1991 – Over And Over Again – hitnotering 9-11-1991, Top 40, 10 weken, plaats 6
•    1992 – Love Takes Me Higher – hitnotering 22-2-1992, Top 40, 5 weken, plaats 23
•    1992 – I Believe In You – hitnotering 11-4-1992, Top 40, 3 weken, plaats 37
•    1993 – Don’t Make Me Wait Forever, Tipparade
•    1993 – Megaman – hitnotering 20-11-1993, Top 40, plaats 16
•    1993 – No Turning Back – hitnotering 21-5-1994, Top 40

Release datum  29 januari  2015

robbyvalentinepromo@gmail.com
www.robbyvalentine.nl
Promo muziek pr bureau saskia konings