Nieuwe album Karl Adams

Karl Adams is al 25 jaar vooral achter de schermen in de muziekwereld actief en begeleidde onder meer Liesbeth List, Ad Vanderveen en Rich Wyman (USA). Hij schreef samen met onder meer Willemijn May (Serious 3FM Talent 2014 en Radio 2 Talent 2014), Bill DiLuigi (Nashville), Jochem Fluitsma en Maud Wilms. Nu stapt hij zelf voor de schermen met zijn eerste Nederlandse album: Windbreker.

Hij wordt overvallen met vele positieve recensies en reacties, waaronder: popmagazine Heaven, liedkenners als Liesbeth List en Gé Reinders, radiozenders in Nederland en België. Hij speelde de singles ‘Windbreker’ en ‘Vast in Mij’ al live in de studio’s van onder meer NPO Radio 1, KX Radio, L1, RTV West, RTV Noord Holland en  RTV Oost.  O ja: spreek Karl Adams vooral gewoon op zijn Nederlands uit, het is zijn echte naam….

Het nieuwe album windbreker : in het nederlands
‘Pap, wil je mijn windbreker zijn?’ Op een herfstachtig nederstrand, onderweg, thuis op de bank: nieuwe liedjes weten Karl Adams overal te vinden. Maar deze keer was het anders: deze keer klopten ze niet aan in het Engels, maar in het Nederlands. En kwamen dichterbij, dichterbij dan ooit. Karl wist dat hij nu ook de luisteraar dichterbij moest durven laten. En dat deed hij dan ook, samen met co-producer en toetsenist Ton Snijders (Frank Boeijen, Stef Bos). Een geluid zonder omweg, leunend op gitaar en piano. Met gastrollen voor Lotte Zekhuis (Jacqueline Govaert, Giovanca) en Richard van Bergen (Qeaux Qeaux Joans, JW Roy). Het resultaat? Een album dat de luisteraar wil aanraken. Kleine liedjes met een groot
hart. Probeer het zelf. Het album Windbreker is de opvolger van Karls 1e studioalbum If Not Now (2011). Het album werd goed ontvangen en de single ‘Taillights’ werd opgepikt door onder meer Leo Blokhuis, Mart Smeets en Hubert van Hoof.

Recensies;
Heaven
‘Tien patente liedjes met teksten die hout snijden […] aangenaam stemgeluid.’
Menno Timmerman (A&R management Ilse DeLange, Kensington, Sabrina Starke, Krezip)
‘Een van de beste songwriters van Nederland’
Liesbeth List
‘Karl Adams heeft zichzelf overtroffen met Windbreker! Wat een prachtige cd. Zijn stem, de teksten, de melodieën en de arrangementen zijn oorstrelend. Bravo!’
Muziekwereld
‘De tien stukken zijn compositorisch en tekstmatig helemaal af en voor Karl Adams als zanger een plezier om uit te voeren. Dat is te horen aan de grote zeggingskracht die de teksten daardoor krijgen.’
Gé Reinders
‘Pracht plaat! Goed gezongen, mooie liedjes, klinkt goed, mooi gitaar gespeeld. […] Hier mag je trots op zijn!’

info@karladams.nl
www.kar ladams.nl
www.facebook.com/kar ladams.nl
@karladamsnl
Spotify / iTunes / Deezer