Marie-José van der Kolk gaat ademloos door de nacht. (clip)

De geschiedenis van Marie-José van der Kolk als zangeres gaat ver terug in de tijd. Na tal van hits in Europa en meer dan 10 miljoen verkochte singles wereldwijd vond Marie-José van der Kolk het hoog tijd worden voor een muzikaal uitstapje in eigen land. Marie-José van der Kolk is o.a. Loona, maar in de vroegere tijd ook Carisma. Ze is zeker geen beginner in de muziekindustrie. Al meer dan 15 jaar staat ze in de top 10 van de wereldwijde charts.

In Europa en is zij één van de meest succesvolle latinpop zangeressen allertijden. Marie-José groeit op met muziek van Doe Maar, Blondie, Madonna en Andre Hazes en in haar jonge jaren wordt dan ook de basis gelegd voor de liefde voor muziek. Een van haar broers was basgitarist in een punkbandje genaamd de Bizkids. Marie-josé dacht al als klein meisje “dat wil ik ook als ik later groot ben” Een optreden op het Elandsgrachtfestival in september van dit jaar gaf Marie-José de doorslag om zelf een Nederlandstalig nummer op te nemen. Niet lang na het festival in de Jordaan richt Marie-José haar eigen Nederlandse platenlabel MJC Music op en neemt een fonkelnieuw nummer op in de Nederlandse taal, Ademloos door de Nacht. We gaan terug naar het jaar 1995 als Marie-josé begint als zangeres Carisma. Samen met Dj Sammy lanceerden ze eurodance tracks en tourden ze begin jaren 90 al door meerdere delen van Europa voornamelijk Duitsland. Songs als Life is just a game, Prince of love , Golden Child, Into Eternity, deden het goed in de commerciële
dancescene. Maar in 1998 kwam de grote doorbraak . Onder de naam Loona brachten Dj Sammy en Marie-josé de plaat Bailando uit. Een dikke hit! Acht weken nr. 1 en meerdere platina en gouden onderscheidingen volgden. Ook kreeg Loona tot 2 keer aan toe de Echo award. De 3e grootste muziekprijs van Europa.