Heel Holland met de ‘Handjes’ omhoog

Er is een hype op handen. De single ‘Handjes’ zal er voor zorgen dat heel Holland de handen in de lucht steekt. Verantwoordelijk hiervoor is het nieuwe feestduo Glenn van Dijk en DJ Kinki Sminki. Zij mikken met het nummer en bijbehorend dansje op, uiteraard, carnaval . Maar het is ook een tijdloze feesthit. Met een Duitse versie moeten zelfs bij onze buren ‘die Hände in die Luft’ gaan!

‘Handjes’ van Glenn van Dijk en DJ Kinki Sminki (echte naam: Hans Schmeinck) is een zeer aanstekelijk lied, een mooie mix tussen traditionele carnavalsmuziek en snelle après-ski-knallers met een vleugje ‘dance’. Met een makkelijk te onthouden en mee te zingen tekst. Er hoort zelfs een handig dansje bij. Tijdens carnaval 2015 gaan de feestvierders en masse met de handen in de lucht. Al komen de ‘handjes’ ook op tal van andere plekken terecht.

Dat is goed te zien in de bijbehorende videoclip die is opgenomen in de ‘hometown’ van het partyduo, Huissen. Tussen de rivieren een carnavalsstad(je) bij uitstek. De charmante danseressen voeren het bijbehorende dansje op vlotte wijze uit. Zien is meedoen.  Kortom, er is een hype op handen met ‘Handjes’. Ook na de carnaval zal ‘Handjes’ in après-ski bars, feestcafés en zelfs bij animatieteams nog veelvuldig te horen zijn. Het is voor ieder partymoment.

Ook Duitsland moet er aan geloven. Met ‘Hände’ zullen de oosterburen de twee feestbeesten op handen dragen, dan onder de naam Hansi Schimanski & DJ Glenn D.

Zanger Glenn van Dijk en DJ Kinki Sminki kennen elkaar al dik 15 jaar. Vooral vanwege hun samenwerking in het toenmalige feestcafé Meneer Van Dijk in Arnhem. Glenn als eigenaar, Hans als dj. Glenn werd later partydj en begon tijdens zijn draaisessies ook (steeds vaker) te zingen. Na de verkoop van zijn café stortte hij zich nog nadrukkelijker op zijn hobby, zingen en het entertainen van feestvierders. Dat resulteerde in een aantal singles, zoals “Koos Werkeloos” en “Schatje, ik haal je met de trekker op”, die prima scoorden in het feestcircuit. In Brabant en België is Glenn inmiddels een veel geboekte artiest.
Hans is een vaak geboekte DJ die in Huissen en ver daarbuiten bekendheid geniet, vooral onder zijn pseudoniemen Kinki Sminki en Hansi Schimanski.